• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Sosyalist örgütlerin Amerikan aşkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

68 kuşağının bir ideali vardı. Antiemperyalisttiler… Doğru ya da yanlış bir şeyler yapıp gittiler… geride kalanlar ya parayı bulunca kapitalistleşti ya da zoru görünce Amerika’ya selama durdu.

Türkiye solunun (yasal nedenlerden dolayı dile getiremeseler de) bir kısmının Pkk’ye ciddi bir sempatisi vardır. Kendileri sosyalist/komünal yaşamı kuramamış ama Pkk gün be gün bu ideale yaklaşıyordu.

İşte bu duygudan dolayı 2014 yılında Amerika’nın desteği ile Pkk kantonlar kurunca Rojava’ya gitmeye başladı Marksistler…

MLKP’den  DKP’ye TİKKO’dan TKHP/C’ye pek çok örgüt Rojava’daki kamplarda anti emperyalist söylemlerle eğitim görüyordu.

Gözlerini kapamış, kampın direklerine asılı Amerikan bayraklarını görmezden geliyorlardı.

Öyle ya Deniz Gezmiş “yankee go home”(DEFOL AMERİKA) demişti. Israrla oradaki Amerikan gerçeğini hasıraltı ediyorlardı çünkü Pkk/PYD kominal sistemi inşa edecekti. Öyle inanıyorlardı… Hem kantonlar bunun ilk adımı idi.

Amerikan silahı ile marksistçilik oynamak garip bir oyundu. “Bijî Serok Obama” diyenlerin “yankee go home” diyenlerle aynı kampta buluşması, hatta onları eğitmesi görmezden gelindi.

ROJAVA’DAKİ MARKSİST ÖRGÜTLER

Marksist Komünist Leninist Parti(MLKP) üyesi en az 80 militan ABD (destekli PYD) tarafından eğitilmişti.

Sadece MLKP mi Devrimci Komünarlar Partisi de (DKP) Rojava’daydı. DKP lider kadrosu ve üyeleri Rakka’da IŞİD’e karşı savaşırken(belki Rakka’da komünal bir sistem kuracaklarını hayal ettiler) belki de kapitalist/emperyalist küresel sistem tüm aktörlerini sahaya sürmüştü bilinmez. Gençler marksistçilik oynarken belki de kapitalist ağababalarının oyuncağı olmuştu.

Kendini Mahir Çayan’a nispet eden TKHP/C’de yaklaşık 30 militanı ile Amerikan askerlerinden eğitim aldı.

Keza sosyalist örgütlerden TİKKO’da Rojava’ya çıkarma yapmıştı. Rakka’da örgütün bölge komutanlarından biri öldürülenler arasındaydı. Emperyalizme karşı öfke olarak doğan sosyalistlerin tek hedefi vardı artık: Rakka’yı almak. Rakka’yı aldılar ama dün Esed rejimi geldi ve elini kolunu sallaya sallaya Rakka’ya yerleşti.

Amerika IŞİD ile olan savaşında sosyalist örgütleri at başı olarak kullandıktan ve IŞİD tehlikesi bittikten sonra Suriye topraklarından geri çekilmeye başladı.

Artık sosyalist örgüt militanları da Türkiye’ye dönüp, 6. Filo hikayeleri anlatmaya, “yankee go home (defol Amerika) sloganları atmaya başlayabilir.

Toparlayacak olursak

"Bijî Serok Obama" sloganı artık out (düşüşte)

“Yankee go home” ise in (yükselişte)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir