• DOLAR 32.55
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2434.413
  • ...
HABER MERKEZİ - Suudi Arabistan, Türkiye`den canlı hayvan almak için çalışma başlattı. Ocak ayında gelecek olan Suudi Arabistan Tarım Bakanlığı yetkilileri, Türkiye`de hayvancılık tesislerini gezerek üretim konusunda incelemelerde bulunacak. İthal edilecek canlı hayvan sayısı ise Türkiye ve Suudi Arabistan yetkilileri arasında yapılacak görüşmelerden sonra netleşecek.

Suudi Arabistan, Türkiye`den canlı hayvan alması konusu Tarım Bakanı Fahad Bin Abdulrahman Bin Sulaiman Balghunaim ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker`in İstanbul`da yaptığı görüşmede gündeme geldi.

Suudi Bakan Balghunaim, Türkiye`nin tarımsal alandaki deneyimlerinden yararlanmak istediklerini belirterek \"Son 10 yılda kaydettiğiniz gelişmeleri dikkatle izliyoruz.

Türkiye`nin tarımda büyük bir tecrübesi var, bizim de bu alanda öğreneceğimiz çok şey var. Özellikle bilgi paylaşımı ve ortak araştırmalar yapabiliriz\" dedi.

Bakan Mehdi Eker ise uygulanan tarım politikaları ve alınan tedbirler neticesinde ülkemizin tarımsal üretim değeri açısından dünyada 11. sıradan 7. sıraya, Avrupa`da da 4. sıradan 1. sıraya yükseldiğini söyledi.

Türkiye`nin tarımsal araştırma-geliştirme çalışmalarına özel bir önem verdiğini belirten Bakan Eker, 250 bin kapasiteli bir tohum gen bankası ile kuraklık test merkezi kurduklarını aktardı. Suudi Arabistan ile tarım alanında her türlü işbirliğine açık olduklarını belirten Bakan Eker, \"İki ülke arasında bir işbirliği mutabakat zaptının imzalanması faydalı olacaktır. Her iki ülke arasındaki tarımsal işbirliği bu sayede daha da ileri taşınacaktır\" dedi. (İLKHA)