• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...
Filistinlilerden internet yasaklarına protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'deki Gazeteciler Sendikası önünde toplanan göstericiler, sitelere erişim yasağı getirilmesini kınayan pankartlar taşıdı ve yapılanın işgalcilere hizmet olduğunu dile getirdiler.

El Fetih lideri Mahmud Abbas'a bağlı Ramallah Sulh Mahkemesi, aralarında Filistin Enformasyon Merkezi'ne ait Filistin Diyalog Şebekesi'nin de olduğu 59 siteye milli güvenliği ve sosyal barışı tehdit eden, kamu düzenini ve genel ahlakı bozan, Filistin kamuoyunda fitne çıkaran yayınlar yaptıklarını ileri sürerek erişim yasağı konulmasına karar verdi.

Filistinli Gazeteciler Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Suud Ebu Ramazan, erişim yasağı kararının haksız olduğunu ifade ederek, Ramallah Sulh Mahkemesi'nin gazetelere ve sitelere yönelik katliama imza attığını belirtti.

Ebu Ramazan, mahkemenin kararının basın özgürlüğünü garanti altına alan uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı olduğuna dikkat çekti.

Gazeteci Şerif En-Niyreb de gösteride yaptığı konuşmada, mahkemenin kararının kamuoyunu ve basın özgürlüğünü hedef alan kara bir leke olduğunu söyledi.

Filistinli Gazeteci Kitlesi Sözcüsü Müfid Ebu Şemmale ise Filistin Yönetimi'ni geri adım atmaya çağırdı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir