• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Çavuşoğlu'dan Kamışlı açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

rt açıklama: Kraldan çok kralcı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuk olduğu AA Editör Masası'nda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un tutumunu çok sert eleştirdi. Çavuşoğlu Macron için, "Kraldan çok kralcılık yapıyorlar" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Türkiye'nin ABD ve Rusya'yla Suriye konusunda vardığı mutabakatların siyasi başarı olarak tarihe geçtiğini söyleyen Çavuşoğlu, Batı ülkelerinin özellikle de Macron'un tutumunu eleştirdi.

Çavuşoğlu, "Fransa'nın burada PKK devleti kurmak için çok çaba sarf ettiğini biliyoruz. Harekatımızla hayal kırıklığı yaşadıklarını biliyoruz. Büyük bir hayal kırıklığı oldu. Kara propaganda yaptılar. (Fransa Cumhurbaşkanı) Macron teröristlerin önde gelenlerini sarayında ağırladı. Bunlar bize demokrasi medya özgürlüğü dersi veriyorlar. Kraldan çok kralcılık yaptılar. Amerika ile mutabakata vardık bunlar ortada kaldı. Bizimle görüşmek için yarışıyorlar. (İngiltere Başbakanı) Boris Johnson'ı ayrı tutmak isterim. İngiltere yönetimi dengeli tutum sergiledi" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İLE RUSYA ANLAŞTI

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 6 saati aşkın bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşme sonrası iki lider "güvenli bölge" konusunda anlaşmaya vardı.

Bu anlaşma kapsamında Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı ile terörden temizlediği yerler TSK'nın elinde kalacak. Sınırın diğer hattında Türk ve Rus askerleri 10 km derinlikte devriye yapacak. YPG ise 30 km'nin dışına çıkartılacak. Teröristlerin çıkartıldığı bölgeye ise Rusya ve Esad güçleri girecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir