• DOLAR 32.492
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2435.485
  • ...
Anneler Kararlı: 'ÇOCUKLARIMIZI ALMADAN GİTMİYORUZ'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

"Diyarbakır anneleri"nin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı oturma eylemi sürüyor. Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin partinin il binası önünde 3 Eylül'de başlattığı oturma eylemi 51'inci gününde. Pkk tarafından kaçırılan oğlu Muhammed için oturma eylemine katılan anne Ayşegül Biçer, yaptığı açıklamada, çocuklarına kavuşuncaya kadar oturma eylemine devam edeceklerini söyledi.

"SONUNA KADAR EYLEMİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Başlattıkları oturma eyleminde 51'inci günde olduklarını dile getiren Biçer, eylemi kararlılıkla sürdürdüklerini aktardı. "Tehditlere boyun eğmiyoruz, onlardan korkmuyoruz. Korkmadığımız göstermek için tekrar tekrar buradayız." diyen Biçer, şöyle konuştu: "Evlatlarımızı istemek için bu eylemi başlattık, sonuna kadar da sürdüreceğiz. Yaz, kış fark etmiyor. Yağmur altında ıslanmaya da razıyız. Evlatlarımızın ne halde olduğunu bilmediğimiz için ızdırap çekiyoruz. Çocuklarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz. Güçlüyüz, ayaktayız, sonuna kadar eylemimizi sürdüreceğiz. İnşallah buradan zaferle ayrılacağız."

“O KADAR ALÇAK YÜZLERİ VAR Kİ, İKİ KIZ ÇOCUĞUMLA BENİ TEHDİT EDİYORLAR”

Geçtiğimiz günlerde de HDP’liler tarafından tehdit edildiğini dile getiren Biçer, “Defalarca tehdit aldım. Sosyal medya olsun, yüz yüze olsun, silahla olsun. Her türlü tehdit aldım. Ben bu tehditlere boyun eğmiyorum. Boyun eğmiş olsaydım burada eylemi devam ettirmezdim. O kadar alçak yüzleri var ki, iki kız çocuğumla beni tehdit ediyorlar. Onların topunu iki kız çocuğumun tırnağına kurban ederim. Eylemim sonuna kadar devam edecektir. Buradan kalkmıyorum. Ben Kürd'üm, benim adıma Kürdlük davası diye geçiştirmesinler. Biz bu davayı kabul etmiyoruz." diye konuştu.

"ÇOCUĞUM GELMEDEN BURADAN KALKMAYACAĞIM"

5 yıl önce 14 yaşında dağa kaçırılan kızı Mekiye için eyleme katılan anne Hüsniye Kaya da çocuğuna kavuşmak için oturma eylemine dahil olduğunu söyledi. "Kar olsun, yağmur olsun buradan gitmeyeceğiz." ifadesini kullanan Kaya, 5 yıldır büyük acılar yaşadıklarını aktardı. Kaya, kızından hiçbir haber alamadığını dile getirerek, "Bunların merhameti yok. Çocuğum gelmeden buradan kalkmayacağım." Dedi.

EVLAT NÖBETİNDEKİ BABA: BİZİ SÜREKLİ TACİZ EDİYORLAR

Zaman zaman HDP'lilerin hakaret ve saldırılarına maruz kalan aileler, evlatları kendilerine teslim edilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtiyor. Yaklaşık 5 yıl önce İstanbul'da polis memuruyken, Muş'ta kardeşinin düğün konvoyuyla memleketine dönerken, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen Pkk'liler tarafından kaçırılan oğulları Vedat Kaya (28) için oturma eyleminde olduğunu söyleyen baba Şeyhmus Kaya, "HDP'lilerden hiçbir kelime bile işitmedik. Bizi sürekli taciz ediyorlar.'' dedi. HDP’lilerin Kürdleri temsil etmediklerini ve Kürdleri ezdiklerini belirten Kaya , "Patates ve taş atıyorlar. Çocuğum yaklaşık 5 senedir esirdir. Bunlar Kürdleri temsil etmiyor. Bunların Kürd diye bir sorunu yok sadece Kürdleri eziyorlar. 5 senedir benim oğlum esir duruma düşmüş. Var mı yok mu haberimiz yok. Burada 45 sene de dursam çocuğumun bir saatine de bedel değildir. Benim çocuğum ne tür işkenceler görüyor, nerede yatıyor, nerede kalkıyor, ben onun durumunu öğrenmek istiyorum. Çözüm sürecini bahane ettiniz. Çocukları, askerleri ve polisleri kaçırdınız. Kürdleri niye kandırıyorsunuz. Bu insanlara yazık değil mi?" ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir