• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Putin ve Erdoğan'ın Soçi'deki görüşmesinde 5 saat 20 dakika geride kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin kuzeyindeki durumun ana gündem maddesi olduğu görüşme için Soçi'de bir araya geldi. İki liderin görüşmesinde 5 saatten uzun bir süre geride kaldı.

Rusya lideri Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü görüşmesi, YPG/PKK güçlerin, Türkiye'nin Suriye sınırları içerisinde kendi denetiminde olmasını istediği 'güvenli bölgeden' çekilmeleri için belirlenen sürenin dolacağı güne denk geliyor.

Suriye'nin kuzeyindeki YPG/PKK güçlerin 120 saat içerisinde sınırın 32 kilometre güneyine geri çekilmesini içeren bu anlaşmaya, Türkiye ile ABD varmıştı.

Rusya söz konusu anlaşmaya nasıl baktığına ilişkin doğrudan bir açıklama yapmış değil, ancak Kremlin yetkilileri sık sık Suriye'nin kuzeyine ilişkin pozisyonlarının değişmediğini söyledikleri demeçler veriyor.

ERDOĞAN: CİDDİ FIRSATLAR SAĞLAYACAK

  • Erdoğan: "Görüşmenin Barış Pınarı Harekatı'na ciddi fırsatlar sağlayacağına inanıyorum"
    Görüşmenin basına açık kısmında gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, buluşma öncesi detaylı görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:
  • "Bu vesile ile gerek ikili görüşmeler gerek ikili ilişkileri ele alma fırsatı bulacağız. Bu barışın çok daha güçlü bir şekilde ele alınmasına fırsat sağlayacak. Bu görüşmenin de Barış Pınarı Harekatı'na çok ciddi fırsatlar sağlayacağına inanıyorum."

KREMLİN: KAPSAMLI, ZOR VE UZUN BİR GÖRÜŞME OLACAK

Rusya lideri Putin ile Erdoğan'ın Soçi'deki görüşmeleri iki saati aşkın bir süredir devam ediyor. İki liderin görüşmesi Moskova saati ile (TSİ ile aynı) 13.27'de başlamıştı.

Soçi'deki görüşmelerin uzun sürmesi beklenmedik bir gelişme değil. Zira Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov hemen öncesinde söz konusu görüşmelerin 'kapsamlı, zor ve uzun olacağının' haberini vermişti.

Liderlerin baş başa gerçekleştirdiği görüşmeyi, heyetlerin katılımı ile düzenlenecek daha geniş bir toplantı izleyecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir