• DOLAR 32.59
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2421.194
  • ...
Abdullah Selman Hocaefendi Dualarla Uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cenaze namazına gazetemiz Müessese Müdürü Nuri Karahasanoğlu`nun yanı sıra AK Parti MYK üyesi Ömer Bolat, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, iş adamı Necmettin Öztürk ile kaymakamlar, belediye başkanları ve devlet erkanından çok sayıda isim katıldı.

Abdullah Selman Hocaefendi`nin oğlu Abdülhalid Selman, babasıyla arasında geçen bir olayı anlattı. Selman, elindeki Kur`an-ı Kerim`i göstererek “Kendisinden emanet aldığım Kur`an-ı Kerim`i babama gösterek dedim ki; ‘Canım babacığım Allah senden razı olsun. Kur`an`ı sen bize öğrettin, bu dini sen bize sevdirdin. Yolculuğun mübarek olsun` ” diye konuştu.
Abdullah Selman Hocaefendi`nin tezkiyesini yapan Abdullah Ustaosmaoğlu Hocaefendi de “Asırlara sığmayacak bir hizmet vermiştir. Ben Hocaefendi`nin aşağı yukarı 60 yıllık arkadaşıyım, dostuyum, ahbabıyım. Bizim onunla aramızda bir nükte vardı, hangimiz erken gideceğiz diye nükte yapardık. Kim evvel giderse geride kalan o kimsenin hizmetlerini yapacaktı. Hocamız benden açıkgöz çıktı, erken gitti. Şimdi hizmetlerini hep beraber yapıyoruz” dedi.

Ustaosmanoğlu Hocaefendi, “Hocaefendimiz tam ehli sünnet, bilen ve yaşayan bir hocaefendi olarak çok Müslüman evladı yetiştirmiş bir kişidir. Hocaefendi ayrı olarak hanımlara da vaaz ederdi, hanımlar bu vaazları çok severdi çünkü kendisi hep müjdelerden bahsederdi. Bir günlük hafif bir hastalık sonucunda Hocaefendimiz Rabbimiz`e kavuştu. Ailesi de 4 ay evvel ahirete intikal etmişti” diye konuştu.

Yeni Akit

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir