• DOLAR 32.592
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2505.504
  • ...
İhtiyaç sahibi ailelere Kızılay'dan kurban eti dağıtımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır il merkezi ile tüm ilçelerde yürütülen kurban bağışı faaliyetleri, vatandaşlar tarafından kurban vekâleti ile Kızılay'a bağışlanan kurban etleri, genel merkez tarafından konserve kavurma haline getirildi.

Kızılay Genel Merkezi tarafından gönderilen 4 bin adet 800 gramlık kutu konserve kurban eti kavurmalar, Diyarbakır merkez Bağlar, Sur, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerindeki yetim, yaşlı, dul, eşi çalışamayacak derece hasta, engelli ailelere dağıtılmaya başlandı.

Yaklaşık bin 200 aileye dağıtılacak kurban eti kavurmaların ilk etabında, ilçelerde bulunan 120 aileye kurban etinin dağıtımı yapıldı. İleriki günlerde şube ve temsilciliklerin olduğu merkez ve diğer ilçelerde de tespit edilen yoksul ailelere bu dağıtımlar devam edecek ve nihayetinde bin 200 aileye kurbanlık etler dağıtılmış olacak.

Konserve dağıtımına ilişkin açıklamalarda bulunan Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık, "Kesilmiş olan kurbanlıklarımız kavurma kuşbaşı ve kavurma kıyma haline getirilerek konserve kutularına konuldu. Bu kavurmaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırsınlar diye bugün burada bir araya geldik. Şubelerimiz aracılığıyla belirlenen yoksul ailelere tek tek gidilerek aile birey sayısına göre 3'er ve 4'er adet 800 gramlık konservelerin dağıtımı yapılacaktır. Kızılay olarak kurban bereketinin yıl boyunca devam etmesini istiyoruz. Diyarbakır'da desteklerini ve bağışlarını Kızılay'dan esirgemeyen bütün bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Bağışlarının emin ellerde olduğunu ve yerine ulaştığını bilmelerini ve Kızılay'ımıza desteklerinin devamını diliyorum." dedi. (Ramazan Zeren-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir