• DOLAR 32.524
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2472.802
  • ...
 Daraya Hayalet Şehre Döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriye`de rejime bağlı güçlerin yoğun bombardımanına maruz kalan başkent Şam`ın Daraya mahallesi `hayalet kent`e döndü.

Bölgede yaşananları değerlendiren yerel gazetecilerden Habeş Darayi, Daraya`ya her gün Mezze askeri havaalanından roket, havan topu ve tank atışı yapıldığını ve halkın bölgeyi terk ederek güvenli bölgelere kaçtığını söyledi.

Daraya`nın büyük bir bölümünün muhaliflerin elinde olduğunu söyleyen Darayi, havaalanına yakın yerlerde, keskin nişancıların açtığı ateş nedeniyle kimsenin kalmadığını, savaş uçaklarının bombalaması sonucu yüzlerce evin yıkıldığını, diğerlerinin de kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.

Daraya çevresinin Esad güçleri tarafından kuşatıldığını, iç kesimlerin ise tamamıyla silahlı muhaliflerin elinde olduğunu belirten Darayi, çatışmalar nedeniyle halkın temel gıda malzemelerine ulaşmakta zorluk çektiğini, birkaç günden beri ekmek bulmadıklarını bildirdi.

Savaş uçaklarının Daraya`da `fosfor` bombası kullandığını ileri süren Darayi, Esad rejimin yanında yer alan Halk Cephesin`e bağlı birliklerden 230 askerin, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) saflarına katıldığını belirtti. Darayi, Şam`ın güneyinde yer alan Yermuk kampı, Hacer Esved, Tadamun, Akraba ve Kadem bölgelerinin gün boyunca yoğun bombardımana maruz kaldığını söyledi.

Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Şam`ın Zahra bölgesinde ÖSO birliklerinin istihbarat şubesine saldırdığını ve Haresta`da iki ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını aktardı.

Halep, Deyruz, Hums ve Hama`da rejime bağlı güçlerle muhalifler arasındaki çatışmaların devam ettiği bilgisini veren SRGC, Şam`ın Yermuk bölgesinde ÖSO birliklerinin rejim yanlısı Ahmet Cibril`e ait birliklerden çok sayıda araç ve mühimmat ele geçirdiğini ve bölgenin kontrolünü sağladığını kaydetti.

SRGC, ülke genelinde 102 bölgede saldırılar düzenlendiğini, 27 bölgenin savaş uçaklarınca bombalandığını, 4 bölgeye `varil bombası` atıldığını, 3 bölgenin ise `misket bombası` ile hedef alındığını iddia etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir