• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
Öğrenciler '3T Arası Hayat' projesiyle derslerine daha fazla vakit ayırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ağrı'da öğrenim gören ilk ve orta öğretim öğrencilerinin aileleri ile bağlarını güçlendirmek, teknolojik bağımlılığı önlemek ve derslerine odaklanmalarına yardımcı olabilmek için Ağrı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin öncülüğünde başlatılan "3T Arası Hayat" projesi hemen hemen her evde belirlenen saatler arası uygulanıyor.

Bu proje kapsamında öğrenciler, evlerinde ailesiyle birlikte kitap okuma, aile büyüklerini ziyaret, sanat, zekâ oyunları, geleneksel oyunlar, ürün oluşturma ve misafir ağırlamak gibi etkinlikler yapıyor.

Bu kapsamda gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve gerekse okul yetkilileri hafta içinde belirledikleri evleri ziyaret ederek projenin uygulandığı evlere misafir olup gerçekleştirilen programlara dâhil oluyor.

Proje hakkında İLKHA'ya açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın telefon, tablet, televizyon hakkındaki genelgesini proje üreterek desteklediklerini belirtti.

Bu projenin faydasını gördüklerini belirten Mehmet Faruk Tekin, "Ağrı'da faaliyete koyduğumuz 15-16 projeden biridir '3T Arası Hayat' projesi. Telefon, tablet ve televizyondan çocuklarımızı uzak tutmayı amaçlıyoruz. Bununla ilgili il ve ilçelerde olmak üzere tüm okullarımızda uyguladığımız bir proje. Bunları biz ev ortamlarına taşıdık. Ve birçok evimizde de çocuklarımız televizyon, tablet, özellikle telefondan uzak duruyorlar. Bu üç teknolojik alet olmadığı zaman oyunlar oynanırdı. Şimdi çocuklarımız anne, baba, aileleri ile vakitlerini oyunlar oynayarak, kitap okuyarak geçiriyorlar. Özellikle Bakanlığımızın son dönemde telefon, tablet ve televizyon kullanımı ile ilgili bir genelgesi de var. Biz de bu genelge doğrultusunda başlatmış olduğumuz genelge ile destekte bulunmaktayız. İnşallah bu projemizi tüm Ağrı geneline yayarak evlerde telefon, tablet, televizyon kullanımını asgariye indirmek istiyoruz." dedi.

Öğrenci velisi Sibel Baybars bu projenin faydasını gördüklerini ve ihtiyacını duydukları bir proje olduğunu belirterek şunları söyledi:

"3T Projesini destekliyorum. Çünkü çağımız gerçekten teknolojinin esir aldığı bir çağ. Artık çocuklarımız evde daha çok telefon, televizyon ile meşguller. Eski oyunlardan haberleri yok. Öğrencilerimizi teknolojiden uzaklaştırdığı ve onları derslerine odakladığı için bu projeden memnunuz. Kelime hazneleri de bu ve benzeri oyunlarla gelişiyor."

Öğretmen Anadolu Lisesi öğrencisi Lale Baybars, teknolojiden uzak durdukları müddetçe boş vakitlerinin çok olduğunu ve bu vakitleri de derslerle doldurduklarını belirterek projenin hayata geçirilmesinin öğrenciler açısından olumlu olduğunu söyledi.

Lale Baybars, "Proje güzel bir proje. Biz öğrencilerin derslerine odaklamasını sağladığı için sosyal medya, televizyona bağımlılığını azaltıyor bu proje. Eve gelip televizyonu kapattığımızda boş vaktimiz daha çok oluyor. Bu zaman içinde artık derslere yönelip çalışıyoruz, derslerimize daha fazla odaklanıyoruz." şeklinde konuştu. (Ömer Adıgüzel-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir