• DOLAR 32.576
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2433.895
  • ...
Ülke Genelinde Yağışlar Etkili Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Batı bölgelerdeki yağışların zamanla Ülkenin büyük bir bölümünde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinde, akşam saatlerinde Antalya`nın doğu ilçeleri (Alanya, Manavgat, Gazipaşa ve Serik) ve Hatay çevrelerinde, gece saatlerinde Hatay, Osmaniye, K.Maraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, Trakya, Batıve Doğu Karadeniz`in iç kesimleri, İç Anadolu`nun kuzeyi ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar, Ülkemizin güney kıyılarında gökgürültülü sağanak, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olmasıbekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu`nun kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

 

HAVA SICAKLIĞI :Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı bekleniyor.

 

RÜZGAR : Genellikle güney ve güneydoğu, zamanla Ülkemiz`in kuzeybatısında kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Öğle saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinde, akşam saatlerinde Antalya`nın doğu ilçeleri (Alanya, Manavgat, Gazipaşa ve Serik) ve Hatay çevrelerinde, gece saatlerinde Hatay, Osmaniye, K.Maraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır ve Elazığ çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı(sel ve su baskını, görüş mesafesinde azalma, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu`nun kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

BÖLGELERE GÖRE HAVA

MARMARA: Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. Edirne ve Kırklareli karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

EGE:Bölge geneli sağanak yağışlı. Muğla çevrelerinde kuvvetli yağışlı.

AKDENİZ: Bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı.

İÇ ANADOLU: Bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı.

BATI KARADENİZ: Bölge geneli yağışlı. Yağışlar, genellikle yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Kıyılarda sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

DOĞU ANADOLU: Erzincan, Tunceli, Erzurum ve Van çevreleri, akşam saatlerinden itibaren batısı, gece kuzey ve batısı ile Şırnak ve Bitlis çevreleri aralıklı yağışlı. Elazığ çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle karla karışık yağmur ve kar, bölgenin güneybatısında yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Öğle saatlerinden itibaren Gaziantep ve Kilis çevrelerinin, akşam saatlerinde batısı, zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olmasıbekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

 

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA

Ankara: Karla karışık yağmurlu (0/5)
İstanbul: Yağmurlu (6/9)

İzmir: Yağmurlu (9/15)
Bursa: Yağmurlu (5/12)
Konya:Yağmurlu (0/7)
Adana: Gökgürültülü sağanak yağışlı (3/15)
Mersin: Gökgürültülü sağanak yağışlı(7/15)
Diyarbakır: Yağmurlu (3/7)
Batman: Çok bulutlu (-2/8)
Şanlıurfa: Yağmurlu (2/8)
Gaziantep: Yağmurlu (0/7)
Mardin: Çok bulutlu (-1/5)
Van: Kar yağışlı- sisli (-14/0)
Bingöl: Kar yağışlı- sisli (-5/3)(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir