• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
Ev ve işyerleri çamur deryasına döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te dün akşam saatlerinde başlayan aşırı yağışlar nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Altyapının yetersiz olduğunu belirten vatandaşlar, aynı manzaraların her yıl tekrarlandığını ileri sürerek, belediyeye tepki gösterdi.

Kentte sel sonucu sular altında kalan ev ve iş yerlerindeki çamur temizlikleri devam ediyor. Sel sonucu kentteki birçok ev ve işyeri büyük ölçüde hasar gördü. Bu sabah sel sularının yavaş yavaş çekilmesiyle beraber korkunç tablo da ortaya çıktı. Suların çekilmesiyle çok sayıda ev ve işyerinin kullanılamaz hale geldiği ve araçların da büyük hasar gördüğü ortaya çıktı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün uyarısını yaptığı sağanak yağış, Gaziantep'te dün akşam saatlerinde etkili olmaya başladı. Sağanak nedeniyle kentin birçok yerindeki ev ve işyeri sular altında kaldı.

Dün akşam saatlerine doğru aniden bastıran sağanak yağış, kent merkezinde sele dönüştü. Oluşan selden dolayı yüzlerce ev ve iş yeri su altında kalırken, araçlar ve vatandaşlar da mahsur kaldı.

Rögarların tıkanması üzerine göle dönen caddelerde sürücüler zor anlar yaşarken, vatandaşlar ise bu duruma tepki gösterdi. Şehrin bazı yerlerinde altyapının yetersiz olduğunu belirten vatandaşlar, aynı manzaraların her yıl tekrarlandığını söylediler.

Sağanak yağışın ardından evleri ve işyerleri sular altında kalan esnaf ve vatandaşlar, kendi imkânları ile evlerini ve işyerlerini temizlerken, şehrin bazı noktalarındaki ev ve işyerleri ise bakım ve onarım çalışmalarını bekliyor.

Altyapı yetersizliğinden dolayı ev ve iş yerleri sular altında kaldığından yakınan esnaf ve vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak, altyapı yetersizliğine bir an önce bir çözüm bulunmasını istediler.

Dün akşam saatlerinde eve gittikleri esnada sel nedeniyle araçlarının sel sularına kapıldığı ve yoldaki çamura saplandığını belirten Sait Tuncay, ailece saatlerce araçta mahsur kaldıklarını söyledi.

“Ailece arabada mahsur kaldık”

İtfaiye ve sağlık ekiplerinin yardımıyla araçtan çıkarıldıklarını, mahsur kaldıkları esnada araçlarının içinin su ve balçık dolduğunu belirten Tuncay, “Dün aracımızla buradan geçiyorduk. Bu tarafta yol kapanmıştı. Sel bizi buraya kadar sürükledi. Ailece arabada mahsur kaldık. Araçtan inmeye çalıştık, kendimizi kurtarmaya çalıştık ama kurtaramadık. Buranın alt yapısı çok bozuk. Çünkü yoğun bir sel vardı. Ailece araçta olduğumuz için 8 kişi mahsur kaldık. Belediyeyi aradık, kimse gelmedi. Daha sonra itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. Onlar bizi araçtan kurtardı. Araçta mahsur kaldığımız esnada annem bayıldı. Aracımda bu şekilde burada balçığın arasında kaldı. Dünden bu yana da bu şekilde bekliyoruz. Şu ana kadar yapılan bir çalışma yok. Aracımın burada çıkarılmasını bekliyorum.” dedi.

“Araçta mahsur kaldığımız esnada çok korktuk”

Araçta mahsur kaldıkları esnada çok korktuklarını belirten Mehmet Sıddık Çiftçi de “Aşırı yağış sele döndü. Burada hiçbir alt yapı çalışması  yok. Aracımızla yukarı taraftan çıkmaya çalıştık ama aracımız balçığa saplandı. Sonra sel aracımızı sürükleyerek buraya kadar getirdi. Aracımız burada bu şekilde kaldı, araçtan çıkamadık. Çamura gömülü kaldı. Ailece araçta mahsur kaldık. Daha sonra itfaiyeyi aradık, gelmeleri yarım saati buldu. Araçta mahsur kaldığımız esnada çok korktuk. Çünkü araçta yaşlılar vardı. Korkudan bayılanlar oldu. Şu anda burada hiçbir çalışma yok. Dünden beri bu şekilde mağdur kaldık. Defalarca belediyeyi ve diğer yetkilileri aradık. Her hangi bir çalışma yapmadılar. Şu anda bu şekilde mağdur kaldık.” ifadelerini kullandı.

“Evde sağlam bir eşya kalmadı”

Oluşan sel nedeniyle evlerini su bastığını ve eşyalarının da tamamen kullanılamaz hale geldiğini ifade ederek perişan olduklarını söyleyen Müslüm Akşam da şöyle konuştu:

“Dün akşamki selden dolayı evlerimiz bu hale geldi. Sadece bizim evimiz değil, mahalledeki birçok ev bu hale geldi. Şu an evde oturamıyoruz. Ailece dün akşam bir akrabamızda kaldık. Dün akşam zaten yeteri kadar perişan olduk. Şu an odaların içerisi çamur ve su dolu. Evde sağlam bir eşya kalmadı.” diye konuştu.

Suriyeli Abdurrezak Şahin de sel nedeniyle ailece evde mahsur kaldıklarını, komşularının yardımı ile evden çıkarıldıklarını, evdeki eşyalarının tamamen kullanılmaz hale geldiğini ve bu konuda belediye ve yetkililerden yardım istediklerini belirtti.

Öte yandan, sular altında kalan bazı tek katlı evlerde çatlamalar meydana geldiği görüldü. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir