• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...
Türkiye’de tedavileri devam eden Gazzeli gaziler yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

ABD tarafından Kudüs’ün siyonist terör çetesinin başkenti olarak ilan edilmesinden sonra katıldıkları “Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösterilerinde yaralanan Gazzelilerin neredeyse hepsi gençlerden oluşuyor. Gösteriler sırasında siyonistlerin açtığı ateşle yaralanan gençlerin kimisi kolunu, kimisi bacağını, kimisi de ellerini kaybetti. Yıllardır ambargonun uygulandığı Gazze’de hem gıda hem de ilaç sıkıntısı yaşanması sebebiyle yaralananların tedavileri de gerekli şekilde yapılamıyor. Yeterli tedavi göremeyen gaziler, basit bir yara sonrası bile maalesef sakat kalabiliyorlar.

“Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösterileri sırasında siyonist çetenin askerleri tarafından açılan ateşle yaralanan Gazzeli gaziler, Gazze’de tedavinin yetersiz kalması sebebiyle tedavilerine Türkiye’de devam ediyor.

Gazze Destek Derneği ve Filistin Beyaz Eller Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin girişimleri sonucunda Tedavi için Türkiye’ye getirilen Gazzeli gaziler İLKHA muhabirine konuştu.

Gösteriler sırasından omuriliğinden yaralanan ve tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Süleyman Katanani, “Mübarek Kudüs’ü savunmak için arkadaşımla birlikte direniş meydanına çıktım. Gösterilerde omuriliğimden yara aldım. Şu anda belimden aşağısı tutmuyor. Bazı hastanelerde özel tedaviler uygulanıyor ama maddi anlamda sıkıntı çekiyorum. Tedavim şu an durdu. Evde tedavi bekliyorum.” dedi.

“Siyonistler gösterilerimize silahla, bombayla, havan topuyla karşılık verdiler”

ABD’nin Kudüs’ü siyonist terör çetesinin başkenti ilan etmesine karşı sessiz kalmayarak meydanlara çıkıp tepki gösterdiklerini söyleyen Hasan Abdulgalip, “Amerika en son Kudüs’ü israilin başkenti ilan ettiğinde bizler de bu duruma tepkisiz kalmadık. Biz de meydanlara çıkıp ‘Burası bizim başkentimizdir. Kesinlikle sizin başkentiniz değildir.’ dedik. Onlar da silahla, bombayla, havan topuyla karşılık verdiler. O dönem yaralandım. Yaklaşık bir yıldır Türkiye’deyim. Burada tedavi görüyorum. Bize yardım eden tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Bize yardım eden herkese teşekkür ederim”

“Gösteriler başladığında bende katıldım.” diyen Muhammed Ziyad Bedwan, yaşadıklarını şu şekilde aktardı: “Gösteriler sırasında keskin nişancılar beni ayağımdan yaraladılar. Gazze’de tedavi olmaya çalıştım ama tedaviler yetersiz kalıyordu. Bu sebeple tedavimin daha iyi yapılması için Türkiye’ye gelme kararı aldım. Türkiye’de acil olarak bir hastaneye yatırıldım. Elhamdülillah şimdi durumum daha iyi. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere bize yardım eden tüm kuruluşlara teşekkür ederim.”

“Bacağımı kaybettiğime üzülmedim”

Aldığı yara sonrasında ayağını kaybeden Halil Ebulula ise şöyle konuştu: “2018 yılında direniş meydanında ayağımdan yaralandım. Gazze’de tedavi görmeye başladım. Tedavi yetersiz olunca Türkiye’ye geldim. Türkiye’de bir dizi ameliyat geçirdim. Ardından doktorlar ayağımın kesilmesi gerektiğini söylediler. Şimdi ise protez bacak bekliyorum. Ayağımı kaybettim ama Allah'a hamd ettim. Allah’ın bize yazdığı kader böyleymiş. Hiçbir şekilde üzülmedim.” (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir