• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...
Bakan Akdağ`dan `Organ Bağışı` Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık-Sen`in Kızılcahamam`da düzenlediği teşkilat toplantısına katıldı, ülke genelinde sağlık çalışanlarınca başlatılacak organ bağışı kampanyasının açılışını gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Akdağ, sağlık alanındaki gelişmelere değinerek, dönüşüm sürecinde önlerine taş koymaya çalışanlarla da mücadele ettiklerini söyledi.

Kamu hastane birlikleri kurulmasıyla çalışanların sözleşmeli hale geleceği iddialarını da yalanlayan Akdağ, `Sağlık çalışanlarının sözleşmeli hale getirilmesi gibi bir niyetimiz yok` dedi.

Organ bağışı

Sağlık Bakanı Akdağ, daha sonra Sağlık-Sen`in ülke genelindeki sağlık çalışanlarına yönelik organ bağışı kampanyasını başlattı.

Kendisinin de 8-9 yıl önce organlarını bağışladığını belirten Akdağ, organ bağışı konusunda duyarlılığın artırılması gerektiğini söyledi.

Akdağ, yoğun bakım ve organ nakli koordinatörlüğü gibi konularda ülkenin olanaklarının güçlendiğini, ancak organ bağışının yetersiz olduğunu söyledi.

Ambulans helikopter ve uçaklarla hem hasta hem de organların taşınabildiğini, organ nakli merkezleri ve hekimlerin işinin ehli olduğunu dile getiren Akdağ, `Geriye ne kalıyor? Beyin ölümü gerçekleşenlerin organlarının bağışlanması. Bütün vatandaşlarımızı organ bağışına davet ediyorum. Bir can kurtarmış oluyorsunuz ya da bir insanı hayat boyu diyaliz makinesine bağlı olmaktan kurtarıyorsunuz` dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de kampanyayı sağlık çalışanlarının kamuoyu nezdindeki saygınlığının artırılması ve organ bağışı konusunda duyarlılığın güçlendirilmesi amacıyla düzenlediklerini belirterek, organ bağışı yaptı. Memiş, bağış kartını Sağlık Bakanı Akdağ`dan aldı.

Yeni Şafak

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir