• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2324.906
  • ...
Dergi Basımı İçin Doğru Tercih!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dergi, düzenli zaman aralıkları ile basılıp yayınlanan görsel bir haberleşme aracıdır. Dergiler de gazetelerde olduğu gibi basım sürecinden sonra dağıtıma çıkartılır. Gazeteler ile arasındaki fark baskı kalitesinin iyi olması ve yayınlanma süresindeki farklılıktır. Gazeteler her gün yayınlanırken dergilerde bu süre değişiklik gösterir. Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile birlikte basılı yayınlanan dergilerin yanı sıra sadece dijital platformlarda yayınlanan dergiler de ortaya çıkmıştır.

Dergiler haftalık, aylık ya da belirli aylık periyotlarda yayınlanabilir. Sanat, spor, kültür ya da magazin gibi birçok konuda çıkartılabilir. Her yayın organında olduğu gibi dergilerde de içeriği üretip tasarlayan bir ekip vardır. Bu ekip tarafından belirlenen içerik, tasarım ve görseller tam olarak hazır hale getirildikten sonra basım için matbaaya gönderilir.

Dergi baskı işi nasıl olmalıdır?

Bir dergide bulunması gereken en önemli özelliklerden biri görsel kalitesidir. Dergi baskısı kuşe kağıt ve ya benzer kalitede parlak bir kağıda yapılmalıdır. Dergi kapağı ve dış cildi, iç sayfalara göre daha kalın ve dayanıklı bir kağıt türüne basılmalıdır ve tasarımı ile dikkat çekmelidir. Sayfalarda bulunan görsellerin çözünürlüğü yüksek olmalıdır. Bu yüksek kalitedeki görsellerin sayfadaki görünümü baskının ne derece kaliteli olduğuyla ilgilidir. Bu sayede okuyucunun daha çok ilgisini çekecek ve daha fazla beğeni toplayacaktır.

Dergi Baskı Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Dergi baskı fiyatları, baskı kalitesi ile doğru orantılı olduğunu söylenebilir. Baskı makinasının modeli, kullanılan kartuşun ve baskı yapılan kağıdın kalitesi ne kadar artarsa ücret de aynı oranda artış gösterir. Beklentinize uygun olan baskı seçeneği ve aradığınız bütçeyi kriter olarak alarak seçim yapabilirsiniz. Derginin sayfa sayısı, hangi zaman periyotlarında yayınlandığı ve birim satış fiyatı da baskı kalitesi ile ilişkisi olan kriterlerdendir. Derginin 3 aylık bir dergi olduğunu düşünürsek, yeni sayı yayınlanana kadar bunu okumaya devam edecek olan okur için derginin dayanıklılığı oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Tüm bu faktörleri iyi bir şekilde değerlendirerek, belirlediğiniz bütçeye uygun bir baskı seçimi faydalı olacaktır.

Dergi Basımı Nasıl Yapılır?

Belirlenen zaman periyodunda bir ekip tarafından hazırlanan dergi içeriği artık basıma hazır hale gelmiştir. Dergi basımı, dağıtımdan bir önceki aşamadır. Dijital ortamda görselleri ile birlikte içerik belirlenen şablona uygun olarak hazırlanır. Bu içerik basım işini gerçekleştirecek olan matbaaya gönderilir. Daha önce belirlenen kağıda istenen baskı kalitesiyle basılır. Toplam istenen adet basımı gerçekleştikten sonra dağıtım aşaması başlar. Bayilerden ya da internet üzerinden online olarak satın alınabilir.

Dergilerde abonelik sistemi de mevcuttur. Okurlar, takip ettikleri dergilere abone olabilirler. Abonelik sisteminde dergi, posta kutunuza kadar ulaştırılır. Aboneliğin devam ettiği süre boyunca bu hizmet sürer. Devamlı olarak aynı dergiyi takip eden birçok okuyucu tarafından tercih edilen bir yöntemdir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir