• DOLAR 32.574
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2436.041
  • ...
Yeşilay gönüllüleri hastane çevresini temizlediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

50 gönüllüden oluşan Yeşilay ekibi tarafından hastane yerleşkesinde ve çevresindeki boş arazilerde biriken çöpler toplanarak torbalara kondu.

Yaptıkları etkinlik hakkında açıklama yapan Yeşilay Ağrı Şubesi Başkanı Cihangir Aslan, hem hastane çevresini temizlediklerini ve hem de çocuk bölümünde yatan çocukları ziyaret ederek hediyeler dağıttıklarını söyledi.

Cihangir Aslan, "Bugün 50 gönüllü arkadaşımız ile birlikte özellikle kirletilmemesi gereken alanlardan olan Devlet Hastanemizin ön kısmının vatandaşlar tarafından kirletildiğini fark ettik. Çevre temizliğini sadece belediyelere atfedilememesi gerektiğini aynı zamanda bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu da insanlarımıza anlatmak istiyoruz. Bunun için de 50 gönüllü arkadaşımız ile bugün Devlet Hastanemizin ön kısmını temizledik. Ayrıca çocuk hastalıkları bölümünde yatan çocuk hastalarımızı ziyaret ettik. Onlara çeşitli hediyeler dağıttık. Balon, rozet, boyama kitabına kadar çeşitli hediyeler dağıtarak çocukların sevinmesine vesile olduk. Bu etkinlikte yanımızda olan hastane yönetimine de teşekkür ediyorum. Bizi böylesi anlamlı bir etkinlikte yalnız bırakmadılar." dedi.

Ağrı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Coşkun Daharlı ise Yeşilay'ın yaptığı etkinliği önemsediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Yeşilay'ın düzenli olarak gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında hastanemizi ziyaret ederek çevre temizliği faaliyetini burada gerçekleştirmiş olmalarını önemsiyoruz. Halkımızın gece gündüz olarak kullandığı, muayene olmak için giriş çıkış yaptığı kamu kurumu olduğundan dolayı en çok kirlenmenin olduğu bir yerdir hastaneler. İl Sağlık Müdürlüğü ve Ağrı Devlet Hastanesi yönetimi olarak, temizlik hassasiyetinin yüksek olduğu bir yönetim sergilemekteyiz. Tabi bu durumu tek başımıza, bireysel veya yönetimin yapabileceği bir durum olmadığının farkına varılması gerekir. Temizlemekten ziyade önceliğimiz kirletmemek olmalıdır. Bu konuda halkımızdan hassasiyet bekliyoruz." (Ömer Adıgüzel-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir