• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...
SON DAKİKA
Ölüme Sebep Olanlar Hesap Versin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek Özgür Temsilcisi Cemil Yeşildağ adıyla yapılan basın açıklamasında Siverek`e bağlı Üstüntaş (Têzxirab) köyünde dün akşam saatlerinde köy hizmetleri tarafından açılan ve üzeri kapatılmayan su dolu çukurda hayatını kaybeden Elif Gümüş (10) ve Ferhat Gümüş`ün(12) ölümlerinde ihmali olanların hesap vermesi istendi.

Yapılan basın açıklamasında, "Çukurun yaklaşık 4 metre derinliğinde olması ve çukur etrafında herhangi bir koruyucu önlem veya herhangi bir uyarı levhasının dahi olmayışının ölüme davetiye çıkardığı vurgulanarak, "Köy muhtarı bizzat kaymakamlığa başvuruda bulunmuş ve çukurun kapatılacağı ile ilgili kaymakamdan söz almış. Ancak çukuru kapatma işi çocukların ölümünden sonrasına bırakılmıştır. Çocukların ölüm haberi duyulduktan sonra idari soruşturma başlatılıp sorumlulardan hesap sorulması gerekirken aksine karayollarına ait iş makineleri gönderilip söz konusu çukur kapatılmaya çalışılmış ve tabir caizse deliller karartılmaya çalışılmıştır. Başta kaymakamlık makamı olmak üzere, bu olayda sorumluluğu olan herkes bu ihmal zincirinin birer halkası durumundadırlar." denildi.


Yapılan basın açıklamasının sonunda, "Bizler Özgür-Der olarak yaşanan bu olayda sorumluluğu olanların bir an önce hesap vermesini ve benzer acıların yaşanmaması için insanlarımıza, insanlık onuruna yaraşacak şekilde hizmet edilmesini talep ediyoruz. Merkezinde adalet olmayan tüm olaylarda olduğu gibi bu olayında yakinen takipçisi olacağımızı bildiriyor ve vefat eden çocuklarımızın ailelerine tekrar baş sağlığı diliyoruz."
A.Uğurlu- İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir