• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
Bitlis’te ikinci grup avcılık sezonu açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İkinci grup av sezonu başladı. Dideban Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Özgür Zeydan, Doğu Anadolu Bölgesi’nde, ikinci grup av sezonun tüm bölgelerde 19 Ekim 2019 tarihinde başlayıp, 12 Ocak 2020 tarihinde sona ereceğini belirtti.

Av sezonunda avcıların, ikinci grup kuş kategorisinde bulunan kum kekliği, kınalı keklik ve çil kekliği avlayabileceklerini belirten Zeydan, kum kekliği ve kınalı kekliğin birer tane avlama limiti bulunurken, çil kekliğinin ise, 2’şer tane avlanabileceğini hatırlattı.

Av sezonunda avcıların avlanma belgesi, avlanma pulu ve avcılık sertifikasının olması gerektiğini vurgulayan Zeydan, bilinçli bir avcılık için eğitim seminerleri düzenlediklerini belirtti.

“Biz avcılar katil değil, doğanın gerçek sahipleriyiz”

Zeydan, “Dernek olarak avcı eğitimi kurslarına katılıyoruz. Derneğimize üye bütün avcı kardeşlerimizin yasal olan tüm belgeleri mevcuttur. Yıllık 400 TL avcılık pulu ve vergisini veriyoruz.  Gerçek anlamda avcılık yapan avcılar, av sezonunun dışında kesinlikle avlamazlar. Av komisyonu karaları neyi gerektiriyorsa, uyarak ve avcı kardeşlerimizi de uyararak avlıyoruz. Biz avcılar olarak katil değil, doğanın gerçek sahipleriyiz. Bizler bu mirası atalarımızdan devraldık. Bu mirası gelecek çocuklarımıza da bırakarak devam ettirmek istiyoruz.” dedi.

2019 - 2020 av dönemi merkez av komisyonun aldığı karar doğrultusunda, ikinci grup kuşlar kategorisinde bulunan çil keklik, bu av sezonunda Afyonkarahisar, Ağrı, Ardahan, Ankara, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çorum, Elazığ, Erzurum, Giresun, Iğdır, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Malatya, Muş, Tokat, Eskişehir, Van ve Yozgat illerinde avlanacağı belirtildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir