• DOLAR 32.575
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2420.05
  • ...
Hamas Suriye`yi Sert Dille Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriye`nin başkenti Şam`daki Yermuk Mülteci Kampı`na bugün (16 Aralık Pazar) Baas rejimi ordusuna ait Mig savaş uçağı tarafından düzenlenen ve kamptaki bir camiyi hedef alan saldırıda onlarca kişi şehit oldu ve yaralandı.

Hamas Hareketi tarafından konuyla ilgili yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan bildiride, Suriye halkına yönelik saldırılar şiddetle kınanırken Suriye`deki Filistin mülteci kamplarını hedef alan saldırıların da Hamas Hareketi tarafından yine şiddetle kınandığı ifade edildi.

Bildiride ayrıca, Yermuk Mülteci Kampı`na bugün savaş uçaklarıyla düzenlenen saldırı da şiddetle kınanarak, saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı, birçok Filistinli ailenin de kampı terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.

Hamas Hareketi, "Suriye`de Suriyeli ve Filistinli kanının dökülmeye devam etmesinden duyduğumuz derin üzüntüyü ifade ederken, kurbanların ailelerine de taziyelerinizi sunuyoruz. Allah`tan şehitlere rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

Hamas Hareketi ayrıca, nerede olurlarsa olsunlar Filistinlileri korumasını, ayrıca Suriye halkını korumasını ve arzu ettiği özgürlüğe kavuşmasını sağlamasını Allah`tan dilediklerini ifade etti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir