• DOLAR 32.455
  • EURO 34.476
  • ALTIN 2489.017
  • ...
BATMAN-AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, 2013 yılı bütçe görüşmelerinin sürdüğü TBMM`de KOSGEB ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
Cumartesi günü KOSGEB olarak bilinen Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının 2013 yılı bütçesi üzerine AK Parti Grubu adına konuşma yapan Özdemir, AK Parti döneminde KOSGEB desteklerinden daha fazla işletmenin faydalanması için düzenlemeler gerçekleştirildiğini söyledi. Özdemir, gerçekleştirilen düzenlemeler sayesinde 2012 yılı sonu itibariyle KOSGEB Veri Tabanı`na kaydedilen işletme sayısının 682 bine ulaştığını bildirdi.
 
Girişimcilere, işletmelere, meslek kuruluşlarına ve işletici kuruluşlara yönelik olarak bir dizi destek programı devreye sokulduğunu hatırlatan Özdemir, 2012 itibariyle KOSGEB tarafından 7 adet destek programı yürütüldüğünü kaydetti. Bu destek programları kapsamında 2012 yılı aralık ayı itibariyle yaklaşık 19 bin işletmeye 184 Milyon TL destek sağlandığını ifade eden Özdemir, Batman`da bu destek programları çerçevesinde 47 işletmeye 279 Bin TL destek verildiğini bildirdi.
Konuşmasında girişimcilik eğitimleri kapsamında ise 2012 Ekim sonu itibarıyla 984 Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı düzenlendiğini dile getiren Özdemir, bu programlar sayesinde 33 bin 60 katılımcıya sertifika verildiğini sözlerine ekledi.
 
2012 yılı itibariyle 68 ilde 75 Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile KOBİ`lere hizmet verildiğini ifade Özdemir, KOBİ`lerin ülkenin son yıllardaki gelişiminin lokomotifi olduklarını belirtti.
 
Yine konuşma çerçevesinde KOBİ`lerin ülkedeki toplam işletmelerin yüzde 99`undan fazlasını oluşturduğunu ve ekonomideki paylarına paralel olarak da toplam istihdamın yüzde 78`ini karşıladığını bildiren Özdemir, bunun yanında toplam katma değer içindeki oranları, ihracattaki payları ve toplam yatırımdaki oranlarıyla KOBİ`lerin ülkenin kalkınmasının en önemli aktörü olduğunu ifade etti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)