• DOLAR 32.598
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2509.042
  • ...
Almanya eski Dışişleri Bakanı Gabriel: Batı olarak onları (PKK/YPG) kullandık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü harekâta ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçmişte Avrupalıların her zaman ABD'lilere, Türkiye sınırında PKK'nin kontrol ettiği bir bölgesel devlete izin verilmemesi konusunda dikkatli olunmasını söylendiğini anımsatan Gabriel, "Çünkü Türkiye buna, orayı kim yönetirse yönetsin, izin vermez." dedi.

Gabriel şunları söyledi:

"PKK’nin eylemlerini 80’li, 90’lı ve 2000’li yılların başından bu yana biliyoruz. Otobanlarda yanan lastikler, blokajlar. Şunu tekrar söylemek istiyorum; Kürtler hakkında konuşmuyoruz. Biz yasak olan bir örgütten bahsediyoruz. Neden diye söyleyeyim. Şantajla para aklama, silah ticareti, uyuşturucu ticareti, hepsi de Türkiye’deki mevcut iç savaşı finanse etmek için. Almanya’da PKK’nin yasak olmasının bir nedeni de bu. Yasak olması Türkiye’de suç işledikleri için değil, burada suç işledikleri için. Benim kaygım, şimdi, o Kürtler dendiği zaman, bu girişi savunan en son kişiyim ama şunu da söylemek gerek. Kürtler (PKK/YPG) bizim en iyi müttefikimizdi, öyle ki batı olarak onları kullandık diyebiliriz. Çünkü kendimiz (Suriye'ye) girmek istemedik. Şunu hatırlatmak isterim, Suriye’de savaş çıktığında, o dönemin başbakanı Erdoğan demişti ki, 'Suriye’de uçuş yasağını getirmeliyiz yoksa Esad halkını bombalayacak.' Bunu yapamayız diyen ilk Avrupa ve Almanya idi."

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Almanya eski Başbakan yardımcısı Sigmar Gabriel'in Suriye açıklamalarını yayınladı. Çavuşoğlu söz konusu paylaşımında, "Gerçekleri; çekinmeden, cesurca söyleyenler de var." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir