• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
'Filistin'de genel seçimlerin başarılı olması bölünmüşlüğün sona ermesi anlamına gelir'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ablukaya Karşı Halk Komitesi Başkanı Cemal El-Hudari, Filistin'de genel seçimlere çok iyi hazırlanılması, uygulanışının her aşamasında uyumlu hareket edilmesi, dürüstçe yapılması ve başarılı olması için ihtiyaç duyulacak bütün araçların değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

El-Hudari bugün yaptığı basın açıklamasında Filistin'de genel seçimlerin başarılı olmasının aynı zamanda bölünmüşlük sorununun da sona ermesi anlamına geleceğini dile getirdi. El-Hudari bu vesileyle ortaklık için yeni bir sayfa açılacağını, bütün enerjilerin Filistin halkının yararına değerlendirilmesi imkanının doğacağını belirtti.

Cemal El-Hudari açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Filistinli halkımız, başkanı ve yasama meclisi üyelerini seçmek, geçmiş yılları kapatmak ve bu seçimlerin yapılmaması durumunda sürecek tehlikeli bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak için seçim sandıklarına gitmeyi bekliyor."

Kendisi de Filistin parlamentosunun bir üyesi olan El-Hudari, Filistin'in şu an gerek Kudüs'te gerek Batı Yaka'da ve gerekse Gazze'de içinde bulunduğu durumun oldukça zor bir durum olduğuna dikkat çekti.

El-Hudari, Kudüs'te yahudileştirme faaliyetlerinin ve İslâmî mukaddes mirasın ortadan kaldırılmasını amaçlayan kazıların devam ettiğini, ırkçı ayrım duvarının Batı Yaka'yı ikiye ayırdığını, yeni yahudi yerleşim merkezlerinin inşası için yeni araziler gasp edildiğini, Gazze'de ise 13 yıldan beri devam eden ablukanın hayatı iyice çekilmez hale getirdiğini hatırlattı.

El-Hudari dünyanın bütün özgür insanlarından Filistin halkının, başkenti Kudüs olacak bağımsız devletini kurması için bu halka destek vermelerini istedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir