• DOLAR 32.341
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2242.28
  • ...
İstanbul Valisi Yerlikaya muhtarlarla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul Valiliği ev sahipliğinde, Şişli'deki bir otelde yemekte muhtarlarla bir araya gelen Yerlikaya, İstanbul'un sorunların çözümünde ve halkla temasta en önemli birimin muhtarlar olduğuna vurgu yaptı.

Fırat’ın doğusunda başlatılan harekâtta görev yapan askerlere selam gönderen Yerlikaya, “Devletimiz muhtarlarının yanında olduğu gibi, muhtarlarımız da her tarihte devletimizin, milletimizin yanında, vatan müdafaasında en ön saflarda yer almıştır." dedi.

“İstanbul’umuza hep birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz”

İstanbul'un sorunların çözümünde ve halkla temasta en önemli birimin muhtarlar olduğuna vurgu yapan Yerlikaya, sözlerine şöyle devam etti:

Burası medeniyetimizin başkentidir. Bu muazzam şehrin hizmetkârı olmak büyük bir sorumluluktur. Şehrimizin huzur ve güven içerisinde olması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. İstanbul’da 39 ilçemiz 961 mahallemiz bulunuyor. Tüm ilçelerimiz ve mahallemiz sizler gibi ayrı bir güzel bu şehre sizlerle birlikte hizmet ediyoruz. Sizler, devletimizin milletimize en yakın olduğu yerde, mahalledesiniz. Halkımızın bir derdi mi var? İlk koştukları makam sizsiniz. Sizler, devletimizin eli ayağı olduğu kadar aynı zamanda aklı ve kalbisiniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, 'Yerinden oynayan bir kaldırım taşından, susuzluktan kuruyan ağacın yeşertilmesine, kalemi-defteri olmayan öğrencinin ihtiyacının karşılanmasından, yüreği yanan ananın-babanın tesellisine kadar hayatın her alanında sizler varsınız.' İyi ki varsınız."

“Kadın muhtarların en fazla olduğu il İstanbul”

İstanbul'daki kadın muhtar sayısının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna değinen Vali Yerlikaya, "İstanbul’umuza hizmet eden 821 beyefendi muhtarımız var. Muhtarlık gibi zor ve meşakkatli bir göreve talip olan ve seçilen 140 hanımefendi muhtarlarımız var. Türkiye'de kadın muhtar sayısının en yüksek olduğu il İstanbul. İstanbul'da kadın muhtarlarımızın oranı yüzde 15. Bu oran Türkiye ortalamasının 7 katı. Bundan mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

Vali Yerlikaya konuşmasını, “Barış Pınarı Harekâtı”nda hain saldırı sonucu şehit olan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Çaykara mahalle muhtarı ile görevi başında şehit olan muhtarlara rahmet dileyerek tamamladı.

İstanbul’u anlatan bir sinevizyon gösteriminin de yapıldığı program, Vali Yerlikaya’nın İstanbul'da en fazla dönem görev yapan ve en yaşlı muhtarlara plaket vermesiyle sona erdi.

Programa, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu da katıldı. (Nizamettin Aşkın-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir