• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Ekim ayı Meclis Toplantısı, 58 ve 59’uncu Hükümet Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ile GSO, İSO Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında yapıldı. İstanbul ve Gaziantep’teki yatırım fırsatları, yürütülen çalışmalar ve hali hazırda mevcut sorunların çözümleri değerlendirilerek, görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Ülkemizin sanayisine öncülük eden iki güzide odası olarak bir aradayız. İstanbul Türkiye’nin öncüsü, Gaziantep de Anadolu’nun öncüsü olan şehirler ve hepimiz ülkemiz için mücadele ediyoruz” dedi.

TÜRKİYE SANAYİSİNİN LOKOMOTİFİ İKİ ŞEHİR

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi de, İstanbul ve Gaziantep'in Türkiye sanayisinin lokomotifi iki şehri olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Şehirde teknolojiyi de kullanarak, katma değerli üretim yapmaya gayret ediyoruz. Ortadoğu'ya açılan kapı konumunda olan şehrimiz, barındırdığı potansiyel ile öncü şehir olmayı sürdürüyor. 180 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ocak-Eylül 2019 döneminde, en fazla ihracat yaptığımız ülke Irak oldu. Aynı dönemde en fazla ihracat yaptığımız ikinci ülke ABD, ABD'ye ihracatımız bu sene Ocak-Eylül döneminde, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 20,9 arttı." Bölgede yaşanan sorunlara rağmen, 3 yılda 3 milyar dolar sanayi yatırımı yaptıklarını, 150 işletmenin faaliyete geçtiğini vurgulayan Adnan Ünverdi,  2018 yılında 7 milyar dolar ihracat, 5 milyar dolar ithalat yaptıklarını dile getirdi.

“AİLE İŞLETMELERİNİN DEVAMI KONUSUNDA LÜTFEN BİZİ BESLEYİN”

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Meclis toplantısındaki konuşmasında, farklı sanayi şehirlerinde yapılan buluşmaların, iş dünyasının gelişmesi ve şehirler açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Gaziantep’in, nesiller arasındaki sanayicilik transferinde son derece başarılı olduğunu kaydeden Bahçıvan, “Aile işletmelerinin devamı konusunda lütfen bizi besleyin. İstanbul sanayi kuşaklarının nesilden nesile devredilmesi konusunda çok başarılı değil” dedi. Bahçıvan, Gaziantep'te örnek bir yönetim anlayışının hakim olduğunu dile getirerek, bu anlayışın kentin gelişmesinde ve ilerlemesinde önemli rol oynadığını dile getirdi. Toplantının ardından İSO ile Gaziantep Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı.