• DOLAR 32.34
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2239.761
  • ...
Üniversite ve iş dünyası aynı çatı altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO)’ya bağlı Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi BUTEKOM ile Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi arasında işbirliği prokokolü imzalandı.

BUTEKOM’un Demirtaş OSB’de yar alan hizmet binasında düzenlenen programda BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “İmzaladığımız protokolle BUTEKOM ve Bursa Uludağ Üniversitemiz başta tekstil, teknik tekstil, lif ve polimer teknolojileri ile kompozit malzemeler alanında yeni işbirlikleri gerçekleştirecek. BUTEKOM’da geliştirilen bilgi ve teknolojinin yapılacak işbirliği ticarileşme çalışmalarına ivme kazandıracak. Oluşan sinerji ile sanayinin problemlerine çözüm üretecek teknolojilerin ekonomik değere dönüşümünü hızlandıracağız. Bu işbirliği, yerli sanayimizin Ar-Ge kapasitesinin artırılması hedefiyle, danışmanlık, eğitim, araştırma, ortak proje hazırlama ve yürütme esaslarını içeriyor. Protokolümüzün Bursa’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“İŞBİRLİĞİMİZİ BUTEKOM İLE TAÇLANDIRIYORUZ”

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, BUTEKOM’un Bursa’nın Ar-Ge çalışmaları noktasında önemli bir merkez olduğunu belirterek, “Bursa’nın aklı üniversitelerimizdir. Bursa’nın her alanda gelişmesi adına bilimsel birikimi ve ortak aklı ortaya koyabiliriz. İnşallah bu birikimi topluma ve sanayimize aktarmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. BTSO ile işbirliklerimiz devam ediyor. BUTEKOM ile yapacağımız bu protokolle de işbirliğimizi taçlandırıyoruz. Sanayinin birikimi ile üniversitenin birikimini birleştirirsek Bursa daha fazla kazanacaktır. İmzaladığımız protokolün Bursa’nın hedeflerine katkı sunacağına inanıyorum.” diye konuştu. Heyet BUTEKOM ve Bursa Model Fabrika’da incelemelerde bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir