• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
İşgalci siyonistler göstericilere saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Sağlık Bakanlığı, ekiplerinin çeşitli şekillerde yaralanan 69 kişiye ilk yardım hizmeti verdiğini, yaralılardan 26'sının işgalci çetelerin açtığı ateş sonucu yaralandıklarını açıkladı.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında dün "İşgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeye hayır" sloganıyla 79'uncusu düzenlenen haftalık gösterilere binlerce Filistinli katıldı.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, Filistinlilerden gösterilere kalabalık bir şekilde katılarak siyaset, ekonomi, medya, spor ve diğer tüm alanlarda işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı olduklarını ifade etmelerini istedi.

Gazze halkı 30 Mart 2018'den bu yana Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.

Gazze Şeridi'nin 5 vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgalciler de sınır hattındaki siperlerden ve gözetleme kulelerinden silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin başladığı günden bu yana terör şebekesinin göstericilere ateş açması sonucu 334 kişi şehid oldu ve 500'ü ağır, 31 bin kişi de yaralandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir