• DOLAR 32.58
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2432.648
  • ...
İstifa Eden AKP İl Başkanı`ndan Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Halit Advan, partinin genel merkezi dahil hiç kimseye kırgın olmadığını belirterek, yanlış anlaşıldığını söyledi. Advan, "Genel merkezi hiçbir zaman kınamam. Bu görevi bırakıyorum hiç kimseye bir kırgınlığım yoktur. Siyasette bir yanlış anlaşılma söz konusu olmuştur. AK Parti`nin kalkınma yolculuğunu sonuna kadar destekleyeceğiz." diye konuştu.

Dindar Kürt vatandaşların BDP`ye oy verdiği yönündeki açıklamalarının basında yer almasının ardından görevden alındığı açıklanan ancak bugün düzenlediği toplantıda istifa ettiğini belirten Advan, yanlış anlaşıldığını söyledi. Bölge halkının dindar olduğunu bir kez daha vurgulayan Advan, dindarlardan oy alan AK Parti`nin son dönemlerde bu oylarında küçük bir düşüş olduğunu ve merkezi uyarmak amacıyla beyanlarda bulunduğunu kaydetti. Avdan, "Özellikle bu bölgenin insanları Kürtler, Araplar ağırlıklı dindardır, mütedeyyin insanlardır. Ağırlıklı olarak muhafazakâr, dinine bağlı insanlardır. Ve bizim ağırlıklı seçmen kitlemiz de onlardır. Ben bunu özellikle vurguluyorum. AK Parti muhafazakar, mütedeyyin dindarlardan oy alıyor. Benim endişem bir tespitti. Bu oylardan son yıllarda küçük de olsa bir kayma söz konusu. Ben bununla ilgili tedbirler alınması için bir ikazda bulundum. Olabilir yanlış anlaşılmış olabilir ama dediğim şeylerden ısrarcıyım Kürtler dindardır, dinlerini sonuna kadar yaşamak isterler. Bu manada onlarla birlikte siyaset yapmaktan gurur duyuyorum. AK Parti hiçbir şekilde muhafazakârlara karşı değil, inançsız insanları da karşısına almaz. Elbette onlara da saygımız var. Bu bölgede dindarlık konusunu kimseyle tartışmam." diye konuştu.

Bir soru üzerine partinin genel merkez yöneticileri kırgın olmadığını anlatan Advan, bölge insanları olarak demokratik ve kalkınma alanında onlardan müteşekkir olduklarını vurguladı. Advan, "Ancak bölgenin sorunları da onlara taşımak zorundayız. Bizden öncekilerle iyi şeyler yapmak istedik. Genel merkezi hiçbir zaman kınamam. Bu görevi bırakıyorum hiç kimseye bir kırgınlığım yoktur. Siyasette bir yanlış anlaşılma söz konusu olmuştur." şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir