• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
İslami Cihad: Mısır'da gözaltında tutulan 81 kardeşimiz serbest bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Cihad: Mısır'da gözaltında tutulan 81 kardeşimiz serbest bırakıldı
Mısır yönetimi, İslami Cihad Hareketi heyetinin Kahiye’ye yaptığı ziyaretin sonunda aylardır gözaltında tuttuğu Gazze Şeridi sakinlerinden bir grup Filistinliyi serbest bıraktı.

İslami Cihad Hareketi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad En-Nehhale başkanlığındaki heyetin Mısır’ın davetiyle Kahire’ye yaptığı dört günlük ziyareti tamamladığını söyledi.

Bildiride, Ziyad En-Nehhale’nin Mısırlı yetkililerle bölgedeki gelişmeleri, İsrail’in Gazze Şeridi’ne uyguladığı ablukayı, Filistin halkının ve Filistinli esirlerin maruz kaldıkları ihlalleri ele aldığı kaydedildi.

Görüşmede, Mısır’da gözaltında tutulan Filistinli gençlerin serbest bırakılmaları ve Rafah Kapısı aracılığıyla Gazze Şeridi’ne dönmeleri konusunda anlaşma sağlandığı ifade edildi.

Kaynaklar, Mısır yönetiminin gözaltında tuttuğu Filistinli 81 genci serbest bıraktığını ve serbest bırakılan gençlerden 26’sının İslami Cihad Hareketi ve askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri üyelerinden olduklarını bildirdi.

Serbest bırakılan Filistinlilerin İslami Cihad Hareketi liderleri Halid El-Bataş ve Nafiz Azzam ile Kudüs Müfrezeleri Askeri Konseyi’nin üç üyesi eşliğinde Gazze Şeridi’ne döndükleri açıklandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir