• DOLAR 32.593
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2496.075
  • ...
Beyoğlu: Büyük çaplı projeler için kurumların desteği şart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine yapılacak hizmetlerle ilgili Ankara’da bakanlar ve kurumlarla görüşmeler gerçekleştiren Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, belediye imkânlarıyla büyük çaplı projeleri hayata geçirmelerinin mümkün olmadığına dikkat çekerek bunun için bakanlıkların ve kurumların desteğinin şart olduğunu belirtti.

Yapılacak hizmetlerle ilgili Ankara’da gerçekleştirdikleri görüşmeleri değerlendiren Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, kentsel dönüşüm ve millet bahçesi projelerini eski Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in önderliğinde gerçekleştireceklerini söyledi.

Beyoğlu, "Bağlar’ı model kent haline getirmek istiyoruz. İstenilirse hizmetin yapılabileceğini, geri bırakılmış ve hizmetten yoksun bırakılmış kentin kaderinin değişebileceğini Bağlar’da göstermek istiyoruz. Bunu hep birlikte başaracağız." şeklinde konuştu.

"Kurumlarla koordineli çalışmaya özen gösteriyoruz"

Belediye imkânlarıyla büyük çaplı projeleri hayata geçirmelerinin mümkün olmadığına dikkat çeken Beyoğlu, bunun için bakanlıkların ve kurumların desteğinin şart olduğunu söyledi. Beyoğlu, göreve geldikleri ilk günden bu zamana kadar bakanlıklar, kurumlar ve bürokrasi ile koordineli çalışmaya özen gösterdiklerini dile getirerek kentsel dönüşüm ve millet bahçesi gibi projeleri gerçekleştireceklerini kaydetti.

Bağlar’ın çok ciddi sorunları olduğuna dikkat çeken Beyoğlu, "Bir yandan bunlara kısa vadeli çözümler üretmeye çalışırken, diğer yandan kronik hale gelen sorunların çözümü için projeler üretiyoruz. Bu sorunları belediye olarak tek başımıza çözmemiz mümkün değil. Bu yüzden devletimizin ilgili kurumları ve birimleriyle her zaman iletişim halindeyiz. İlgili kurumlarla koordineli olarak ve uyum içerisinde çalışmaya özen gösteriyoruz." dedi.

Hizmet yaparken hiçbir siyasi ayırım gözetmediklerinin altını çizen Beyoğlu, "Halkımıza hizmet ederken hiçbir siyasi ayrım yapmıyoruz. En ucra noktadaki kırsal bölgeden şehir merkezinin her noktasına kadar tüm halkımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Kentimizin hak ettiği hizmetleri alması noktasında her türlü girişimde bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Diyarbakır’ın kaybedecek zamanı yok"

Diyarbakır’ın zaman kaybetmeye değil, hizmet almaya hakkı olduğunun belirten Beyoğlu, Bağlar’ı model kent haline getirmek istediklerini vurguladı.

Beyoğlu, "İstenilirse hizmetin yapılabileceğini, geri bırakılmış ve hizmetten yoksun bırakılmış kentin kaderinin değişebileceğini Bağlar’da göstermek istiyoruz. Bunu hep birlikte başaracağız. Biz hizmet etmek, söylemlerimizi icraata dökmek istiyoruz. Bizim ve kentimiz için değerli olan zamanı bunun dışındaki polemiklerle boşa harcamak istemiyoruz. Bu yüzden Diyarbakır ve Bağlar için hizmet zamanıdır dedik ve demeye devam edeceğiz. Bir yandan gönül, diğer yandan hizmet belediyeciliği yapacağız. Halkımız hizmetlerimizi görerek, yaşayarak hissedecek. Bunu yaparken siyasi kaygılarımızı öne çıkarmayacağız. Halkımızın dualarında ve gönüllerinde yer almaya talibiz. Bizim için en büyük ödül bu olur." dedi. (Ramazan Zeren-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir