• DOLAR 32.341
  • EURO 35.216
  • ALTIN 2247.468
  • ...
​2’nci Aile Hayatı Konferansı İstanbul’da başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

"Anlattığımız Hikâyeler" Tema’sı ve ailenin toplumdaki öncü rolüne dikkat çekmek amacıyla düzenlenen konferansta, kadının iyi bir yaşam sürmek için çekip çevirdiği aile hayatıyla ilgili gerçek deneyimler ve hikâyeler sunuldu. 

Yaklaşık 40 ülkeden katılımcının olduğu programın açılışında konuşan AK Parti Sinop Milletvekili ve Lübnan Dostluk Grubu Başkanı Nazım Maviş, Üstad Bediüzzaman’ın Müslümanlar için 3 düşman olarak nitelediği cehalet, tefrika ve fakirlik ilkelerine vurgu yaptı.

Maviş, "Bu konferansı, sivil hareketliliğin güçlenmesi açısından oldukça önemsiyorum. Hükümetlerden bağımsız olarak sivil inisiyatifleri güçlendirmek bizim arzu ettiğimiz şeylerden bir tanesi. Burada ortak bir duyarlılığı inşa ediyoruz. Hepsinden önemlisi ümmet olarak kendi sorunlarımızı kendi basımıza konuşuyoruz. Büyük İslam âlimi Bediüzzaman Said Nursi, Müslümanların 3 temel probleminin olduğunu söyleyerek bunlara 3 çözüm önerisi sunuyor. Cehaletle mücadeleyi ilim ve medreseyle yapmamız gerektiğini, fakirlikle mücadele için de fen ve sanat ile yapılacak olan kalkınmalarla mücadele edilmesini, tefrika ile mücadelede ise ümmet bilinciyle hareket edilmesini tavsiye ediyor. İslam coğrafyasında çok büyük dramlar yaşanıyor. Bunu değiştirmek bizim elimizde. Müslüman kimliğimizle hareket ettiğimiz takdirde teröre, çatışmaya hep birlikte ‘dur’ diyebileceğiz. 100 yıldır maruz kaldığımız bu dram karşısında maalesef ki merkezde aile bulunuyor. Bu yıkımın da en büyük yükünü kadınlar taşımak zorunda kalıyor. Biz artık kadınlarımızın dul, çocuklarımızın ise yetim ve öksüz kalmasını istemiyoruz."

"Çocuklarımızı ve gençlerimizi İslam ahlakıyla yetiştirmeliyiz"

Programda bir konuşma gerçekleştiren Moskova müftüsü Şeyh Ildar Alyautdinov ise şunları kaydetti: "Moskova Müslümanları adına sizi selamlıyorum. Rusya’da evlenenlerin yüzde 70’i boşanıyor. Çünkü aile kavramını bilmiyorlar. Fakirlere, mazlumlara, dul ve yetimlere bakmamız gerektiğini unuttuk. Bu sorumluluğumuzu yerine getirmemiz gerekiyor. Çocuklarımızı ve gençlerimizi İslam ahlakıyla yetiştirmeliyiz. İslamiyet’in değerleriyle uzaklaşmamalıyız."

Aileyi korumanın insanlığı, geleceği, nesli ve dünyayı korumakla eş değer olduğunu ifade eden AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, savaş, yokluk, kıtlık, adaletsiz dağılım ve işgaller neticesinde ailelerin büyük bir tehditle karşı karşıya olduğuna dikkati çekti.  

"Batılıların doymak bilmeyen iştahları sonucu İslam dünyasında birçok aile sıkıntı altında yaşıyor"

Turan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Dünyada milyonlarca aile açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Birçok aile dağılma ve parçalanma noktasına geldi, varlığını ve bütünlüğünü kaybetti. Bu ailelerin birçoğu da İslam dünyasından. Batılıların doymak bilmeyen iştahları sonucu İslam dünyasında birçok aile sıkıntı altında yaşıyor. Ülkemizde 4 milyona yakın Suriyeli kardeşimiz aileleri dağılmış durumda varlık mücadelesi veriyor. Bunun çözümü için ne zaman adım atsak bütün dünyanın küresel aktörleri anında karşımıza geçiyor. Onların arzu ve isteklerini insanların karargâhı olan aileyi korumak için gösterseler belki yeryüzünde bu sıkıntıları çekmeyeceğiz."

"Kalkınma stratejileri geliştiriyoruz"

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Durmuş Aydın ise şu ifadelere yer verdi: "Toplumun temel çekirdeğini teşkil eden ailenin, genel olarak tüm dünya ülkelerini, özelde ise İslam dünyasını kuşatan sıkıntılar ve sorunların gölgesinde kalmaya başladı Bugünün ve geleceğin teminatı olan aile müessesesinin korunması amacıyla muhtaç ve mazlum durumdaki herkesin temel ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen vakfımız gıda, sağlık, barınma, su, hijyen, eğitim, kalıcı eser inşası gibi insani konularda bölgelere hizmet götürüyor. İHH olarak bölge insanlarının yardıma ihtiyaç duymayacak bir seviyeye ulaşabilmesi için kalkınma stratejileri geliştiriyoruz."

Uluslararası bir katılımla başlayan "Anlattığımız Hikâyeler" 2’inci Aile Hayatı Konferansı, 2 gün sürecek. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir