• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
Bakanlıktan Yasaklı Gıda Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Tarım Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan`ın soru önergesiyle gündeme gelen sağlığa aykırı olduğu gerekçesiyle yasaklanan bazı gıda maddelerinin Cezaevi`ndeki mahkumlara yedirildiği yönündeki iddialar yalanlandı.

Bazı basın yayın organlarında BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan`ın bir soru önergesine dayandırılarak \"Sakıncalı gıdalar cezaevine iddiası\" başlıklı bir haber yayımlandığı hatırlatılan açıklamada, haberde; sağlığa aykırı olduğu gerekçesiyle yasaklanan bazı gıda maddelerinin Tekirdağ F Tipi Cezaevi`ndeki mahkumlara yedirildiği iddiasının yer aldığı belirtildi.

Tekirdağ F Tipi Cezaevi`nde bundan bir hafta önce aralarında 18 asker ile bazı mahkum ve cezaevi lojman sakinlerinin bulunduğu kişilerde, baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayetleri olduğu hatırlatılarak, Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerde aşırı yağışlar nedeniyle yağmur sularının, cezaevine içme suyu sağlayan depolara karıştığı ve burada Coliform bakterisi ürediği tespit edildiği ve depolar dezenfekte edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Rahatsızlık nedeni içme suyu kaynaklı olmasına rağmen Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün de cezaevine gelen yemeklerden numuneler alarak inceleme yaptığı ve olumsuz bir duruma rastlanmadığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi: \"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı denetim elemanları tarafından gıda kodeksine uygun olarak üretim yapmadıkları tespit edilen işyerleri hakkında; başta para cezası olmak üzere, gerekli şartlar yerine getirilinceye kadar üretimin durdurma, üretimden tamamen men etme, savcılığa suç duyurusunda bulunma ve kamuoyuna teşhir etme cezalarından biri ya da birkaçı uygulanmaktadır.

Sağlığa aykırı üretim yaptığı tespit edilen firmanın o partideki tüm ürünleri toplatılarak anında imha edilmekte olup, cezaevlerine verilmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir.\"

Bu haberler de ilginizi çekebilir