• DOLAR 32.562
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2429.191
  • ...
Bir bakışta Türkiye ve dünya gündemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casim El Sani'yi kabul edecek.

(İstanbul/17.30) 

2- ABD ile varılan anlaşmanın ardından "Barış Pınarı Harekatı"na 120 saat süreyle ara verilmesine ilişkin gelişmeler ve dünyadaki yansımaları takip ediliyor. 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, savaş mağduru Boşnak anneleri kabul edecek.

(Ankara/13.30)

2- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Shangri-La Bosphorus İstanbul Otel'de düzenlenecek "Karşılıklı Yarar ve Ortak Kazanca Dayalı Çin-Türkiye Beşeri ve Kültürel Temasları Forumu"na katılacak.

EKONOMİ

1- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni'ne katılacak.

(Ankara/10.00) 

2- Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Konya Teknik Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni ile Savunma Sanayii Konya Buluşması'na katılacak, Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ni ziyaret edecek.

(Konya/10.00-18.00) 

3-Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ağustos ayına ilişkin uluslararası yatırım pozisyonunu ile ekim ayına ilişkin beklenti anketini açıklayacak.

(Ankara/10.00/14.30) 

4- TÜİK, 2018 yılı belediye atık su istatistiklerini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Demokratik Eylem Partisi (SDA) Genel Başkanı Bakir İzetbegoviç ile bir araya gelecek.

(Saraybosna) 

2- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Budapeşte’de Türk STK Başkanları ile buluşacak, Macaristan Ulusal Meclisi bünyesindeki Macaristan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Attila Tilki ile görüşecek.

(Budapeşte) 

3- Avrupa Birliği Zirvesinin ikinci gün oturumları yapılacak.

(Brüksel)

KÜLTÜR SANAT

1- 13. Ankara Kitap Fuarı'nın açılışı, ATO Congresium'da yapılacak.

(Ankara/15.00) 

GÜNCEL

1- Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Diyarbakır) 

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, milli cimnastikçileri makamında kabul edecek.

(Ankara/12.00) 

2- Süper Lig'de 8. haftanın açılış maçında Galatasaray ile Demir Grup Sivasspor, Türk Telekom Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.30) 

3 TFF 1. Lig'de 8. haftanın ilk maçında Akhisarspor, Eskişehirspor'u konuk edecek.

(Manisa/19.00) 

4- Türkiye Basketbol Federasyonu ile ING Türkiye arasında, Basketbol Süper Ligi'nin isim sponsorluğu anlaşması Shangri-La Bosphorus'ta imzalanacak.

(İstanbul/11.00) 

ÖZEL HABER

1- Ders müfredatlarının tamamı EBA'da

- Milli Eğitim Bakanlığı, zorunlu ve seçmeli derslerin müfredatlarının tamamına yakınını EBA'ya ekleyerek öğrenci ve öğretmenlerin erişimine açtı

153'ü Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne, 113'ü Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne, 71'i Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne, bin 195'i Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne ait toplam bin 532 ders müfredatı sisteme tanımlandı.

İlerleyen dönemde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü görev alanındaki tüm okul tipleri ve ders müfredatları ile Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri alan derslerinin müfredatları da EBA'daki yerini alacak.

Kaynak, AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir