• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
'PKK/YPG özellikle sivilleri hedef alıyor'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, kentteki muhtarlarla bir araya geldi. “Barış Pınarı Harekatı” ile ilgili konuşan Yaman, “Mardin olarak, güçlü bir sesle ordumuzun ve milletimizin yanındayız. Cumhurbaşkanımıza destek oluyoruz diye haykırıyoruz.” dedi.

Yemek programına; Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Mardin milletvekilleri Cengiz Demirkaya ile Şeyhmus Dinçel, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Halil Şen, ilçe kaymakamları, kamu kurum amirleri, daire başkanları ile mahalle muhtarları katıldı.

“Hiç kimsenin toprağında gözümüz yok”

Vali Yaman, yaptığı konuşmada, “Mardin, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Burada olmaktan, buraya hizmet etmekten mutlu olduğumu belirtmek isterim. O şehirde doğan değil o şehirde yaşayanlarda o şehre büyük hizmetleri var ve seviyorlar. Önemli olan bu şehri sevmek ve bu şehirde beraber yaşamak... Bunu yapmaya çalışıyoruz ve bunu yapmaktan da mutluyuz. Mardin’i sevmekte Türkiye’yi sevmek gibidir bizim için. Bu bölgeyi, bu coğrafyayı severseniz ülke insanını seversiniz ve oraya hizmet edersiniz. Dünyada yüz milyonlarca mazlum insanın gözü bizim üzerimizde. Hepimiz bu sorumluluğu taşıyoruz. Ülkemizi tehdit eden terör unsurlarına karşı Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, Barış Pınarı Harekatını ülke, millet ve TSK olarak başlattık. Bizim hiç kimsenin toprağında zerre kadar gözümüz yok. Ancak bizim ülkemize kast eden, nereden gelirse gelsin müsaade etmeyeceğimizi, hem Cumhurbaşkanımız hem de millet olarak söylüyoruz. Bu hep böyleydi ve hep böyle olacak. Mardin ve ülke insanı olarak, güçlü bir sesle ordumuzun yanındayız, milletimizin yanındayız ve Cumhurbaşkanımıza destek oluyoruz diye haykırıyoruz.” dedi.

“Bir buçuk ayda 80 kilometre asfalt yaptık”

Konuşmasını muhtarlara hitaben sürdüren Yaman, şunları söyledi:

“Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak iyi niyetle her mezraya, her mahalleye ve her yerleşim yerine ulaştık, ulaşmaya devam ediyoruz. Binlerce kilometrelik yol, yüzlerce taziye evi, park gibi birçok çalışmayı birlikte yaptık. 1,5 ay içerisinde 80 kilometre asfalt yaptık. İnşallah bundan sonraki süreci de birinci dönemde olduğu gibi daha da ileriye götüreceğiz. 2020 yılının plan, program ve projesini belediye olarak sizinle görüşeceğiz. Neler yapılmasını istiyorsanız, daire başkanlarımıza iletebilirsiniz. İnşallah, geçmiş dönemden daha fazla gayret göstererek önümüzde ki dönemde Mardin’i bütün kurumlarıyla kurumsal hale getireceğiz hem de Türkiye’nin en önemli büyükşehirleri haline getireceğiz. Suriye tarafından terör örgütü PKK/YPG tarafından özellikle sivil yerleşim yeri ve sivilleri gözeterek atılan havan toplarından 11 Nusaybinli 2 kardeşimizde ise Kızıltepeli olmak üzere 13 kardeşimiz şehit oldu. Kendilerine Allah’tan rahmet, yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Mardinli hemşehrilerime sabır diliyorum.”

“Muhtarların telefonlarına cevap verin”

Düzenlenen program dolayısıyla Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’a teşekkür eden Mardin Muhtarlar Derneği Mehmet Bakay, kurum müdürleri başta olmak üzere bürokratların muhtarların telefonlarına cevap vermeleri gerektiğini belirtti.

“Bizi bu şekilde müdahale etmeye zorladılar”

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya da, Suriye'den atılan havan topları sonucu Kızıltepe'nin Taşlıca köyünde hayatını kaybeden vatandaşlara taziye için geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Barış Pınarı Hareketiyle emperyalist güçlerinin bizi yalnız bıraktırarak, bizi buraya bu şekilde müdahale etmeye zorladılar. Bu müdahaleyi Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bizim haklı ve meşru hakkımız olarak kullandık. Buradaki operasyonumuz icra edilmek üzere devam ediyoruz. Buradan Kızıltepe, Nusaybin ve Suriye'deki şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyor, bütün yarınlarımıza acil şifalar diliyorum.”

“700’e yakın roket atıldı”

AK Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dincel ise “Mardin’de sivil 13 şehidimiz var. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Sivil, çocuk, kadın demeden oradan roketler sallıyorlar. Şu ana kadar 700'e yakın veya daha fazla olmuştur muhtemelen. İşte dün de ne yazık ki yine Cizre taraflarına düştü. Allaha şükür şehidimiz olmadı 3 tane yaralımız var. Ama Türkiye güçlü bir devlet, ordumuzla, milletimizle, iktidarımızda hatta muhalefetimizin yüzde 90'lık büyük bir oranla el birliği içinde bu olaylara karşı koyacağız. Hiç kimsenin bir şüphesi olmasın. Hepinizden rica ediyorum tüm vatandaşlarımıza bu meselenin çok net ve tarafsız bir şekilde anlatılmasını istiyorum. Dünyanın da bilmesini istiyoruz. Çünkü dünya bu gerçekleri ne yazık ki kendi kısır bakış açısıyla bakıyor. Biz ne kadar çok anlatırsa dünya bu meseleyi daha iyi anlayacaktır. Çünkü yüz yıl öncede bu olaylar oldu ama yüz yıl önceki Türkiye yoktu, Allah'a şükür güçlü bir ordusuyla, güçlü bir siyasetiyle, güçlü bir bürokrasi ve milletiyle var.”

Program verilen yemek ikramında sonra son buldu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir