• DOLAR 32.573
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2433.475
  • ...
Binlerce Kişi Hamas Kutlamasına Katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)`ın 25. kuruluş yıldönümünü ve Siccil Savaşı`nda kazanılan zaferi kutlamak üzere işgal altındaki Batı Yaka`nın Kalkiliya vilayetinde dün (15 Aralık Cumartesi) düzenlediği etkinliğe binlerce Filistinli katıldı.

Etkinliğe katılanlar Filistin bayrakları ve Hamas sancakları taşıyarak, Hamas Hareketi ve İzzeddin El-Kassam Tugayları lehine sloganlar attı.

Kalkiliya kentinin cadde ve sokakları dün sabah erken saatlerden itibaren Filistin bayrakları ve yeşil Hamas sancaklarıyla süslendi. Filistin`deki bölünmüşlük hali ve Batı Yaka`daki güvenlik birimlerinin 2007 yılından bu yana uyguladığı yoğun baskılar nedeniyle Hamas`ın Batı Yaka`da siyasi etkinlik yapması ve kuruluş yıldönümünü kutlamasına beş yıldır izin verilmiyordu.

Hamas Hareketi üyesi Selfit milletvekili Nasır Abdülcevad, Kalkiliya`daki etkinlikte yaptığı konuşmada, yıllardır süren baskılara rağmen Hamas Hareketi`nin Batı Yaka`da dimdik ayakta kaldığını ve etkinliğe katılan kalabalığın Filistin halkının direniş etrafında kenetlendiğini gösterdiğini ifade etti.

Filistin Parlamentosu`nun mutlaka yeniden çalışmalarına başlaması gerektiğini bildiren Abdülcevad, parlamentonun Filistin halkının vicdanını yansıttığını belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir