• DOLAR 32.578
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2418.693
  • ...
Muhalifler Referandum Sonuçlarına İnanmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da liberal ve sol muhalefeti bir araya getiren Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC) lideri George İshak, anayasa referandumunun ilk tur oylamalarının gayrı resmi sonuçlarına güvenmediklerini söyledi.

İshak, ``Hürriyet ve Adalet Partisi`nin (HAP) ilan ettiği sonuçlar gayri resmi sonuçlardır. Biz, UKC olarak yüksek seçim kurulunun nihai sonuçları açıklamasını beklemeyi tercih ediyoruz. Şu ana kadar bağımsız kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre Mısırlıların çoğu referandumda anayasaya ``hayır`` dedi. Anayasaya ``evet`` oyu verenler ise ülkede istikrarın sağlanması umudu ile bu yönde oy kullandı. Ancak Mısır bu anayasa ile istikrara kavuşamaz`` dedi.

UKC`dan yapılan yazılı açıklamada da 10 ildeki bağımsız kaynaklardan edinilen bilgiye göre oylamaya katılanların yüzde 66`sının anayasaya ``hayır``, yüzde 44`ünün ise ``evet`` dediği ileri sürüldü.

HAP`ın seçim bürosundan yapılan açıklamada ise resmi olmayan sonuçlara göre halk oylamasında yüzde 56,5 `evet`, yüzde 43,5 `hayır` oyu çıktığı belirtilmişti.

Mısır`da dün Kahire ve İskenderiye ile 10 kentteki 6 bin 371 seçim merkezinde yaklaşık 26 milyon seçmen sandık başına gitti.
Anayasa taslağı referandumu resmi sonuçlarının, 22 Aralık`ta 17 bölgede gerçekleştirilecek ikinci tur oylamasından sonra açıklanacağı bildirildi.

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir