• DOLAR 32.507
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2484.587
  • ...
SON DAKİKA
Burası BİTLİS! Yavru ayıları elleriyle besliyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Nemrut Krater Gölü Kalderası’na gelen doğaseverler, yanlarında getirdikleri yiyecek ve meyveleri ayı yavrularına elleriyle yediriyor. Vatandaşların ilgi odağı haline gelen yavru ayıların kameraya ilginç görüntüleri yansıyor.

Pikniğe gelen vatandaşlar ve doğaseverler, yavru ayılarla fotoğraf çekerek o anı ölümsüzleştirmeye çalışıyor.

Krater Gölü’nde boz ayı yavrularının bulunması ve insanlara uyum sağlaması Nemrut Kraterine yapılan ziyaretleri artırıyor.

Bozayı yavrularını elleriyle besleyen Bitlis Vadidoğa Spor Kulübü temsilcisi Abidin Araboğa, ayı yavrularına karşı vatandaşların duyarlı olmasını istedi.

Araboğa, “Nemrut Krater Gölü dünyanın ikinci Türkiye’nin en büyük krater gölüdür. Doğal güzelliklerin yanı sıra sıcak ve soğuk gölleri, buz mağarası, buhar bacası ve çeşitli kuş türlerini bünyesinde barındırıyor. Bu özelliğiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Hem fotoğraf severler hem de doğaseverlerin uğradığı nadir yerlerden biridir. Özellikle son zamanlarda burada ortaya çıkan iki yavru boz ayının varlığı ilgiyi daha da artırdı. Daha önce ürkek davransalar bile son zamanlarda onlar da uyum sağladılar. Bizler de buraya geldikçe yanımızda yavru ayılar için yiyecek ve meyveler getiriyoruz. Onları ellerimizle besliyoruz. Zarar görmemeleri için vatandaşların duyarlı olması gerekiyor.” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir