• DOLAR 32.577
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2432.34
  • ...
`Yeni Yönetmelik Tek Tipliliği Kaldırmamıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Özgür Eğitim Sen Kızıltepe sekreteri Şehmus Kılınç, yaptığı açıklamada, İmam Hatipler dışındaki okullarda başörtüsünü yasaklayan yeni Kılık Kıyafet Yönetmeliğini kınadı.
 
Yeni yönetmelikle başörtüsü zulmünü devam ettirildiğini belirten Kılınç, "Bakanlık birçok konuda olduğu gibi, yine doğru dürüst bir yönetmelik çıkarmayı başaramamış, adeta bu konuyu da eline yüzüne bulaştırmıştır. Bakanlık ve hükümet kaş yapayım derken göz çıkarmıştır. Sayın bakan da sayın başbakan da başörtüsünün Allah`ın kesin bir emri olduğunu ortalama bir Müslüman kadar iyi bilmektedirler. Buna rağmen başörtüsü zulmünü devam ettirmelerine anlam veremiyoruz. Bu nasıl bir vicdandır? Güllü Çeviklerin, Sena Ebru Haydarların gözyaşlarını görmeyenlerin gözleri görmez mi olmuştur, feryatlarını duymayanların kulakları duymaz mı olmuştur? Özgür Eğitim Sen olarak onlar görmeseler de gözlerine sokmaya, duymasalar da haykırmaya devam edeceğiz" dedi.
 
"Allah`ın Ayetlerine Kafa mı Tutmak İstiyorsunuz?"
Milli Eğitim Bakanının da Başbakanın da ne zaman ve hangi şartlarda Müslüman bir kadının başörtüsü takması gerektiğini iyi bildiğini belirten Kılınç, "Sayın başbakan kendi kızını sırf başörtüsü nedeniyle yurt dışında okutturarak bu konuda bilgili olduğunu göstermiştir. Bu rağmen saçma sapan bir şekilde bu yönetmelikle başörtüsünü sadece "Kur`an-ı Kerim dersinde ve İmam Hatip Liselerinde/Ortaokullarında" takabilirsin demek, ne demek oluyor? Sizler de bu ülkedeki malum çevreler gibi Allah`ın ayetlerine kafa mı tutmak istiyorsunuz? Özgür Eğitim Sen olarak; buna inanmak istemiyoruz, ancak yaptığınız bu sözüm ona özgürlük getiren yönetmelik değişikliğiyle bizzat başbakanın, cumhurbaşkanın ve hükümetin birçok üyesinin mağduru oldukları başörtüsü zulmünü meşrulaştırmakla birlikte 28 Şubatçılarla aynı kefeye girdiklerini bilmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"Herkese ve Her Yerde Başörtüsüne Özgürlük"
Kılık Kıyafet Yönetmeliğindeki değişiklikle tek tipliliğin ortadan kalkmadığını vurguladığını belirten Kılınç, herkesi başını açmaya zorlamanın da tek tiplilik olduğunu belirtti. Kılınç sözlerini şöyle sürdürdü: "Dolayısıyla sayın bakan ortalığa çıkıp 80 darbesinin tek tip anlayışını ortadan kaldırdık diyerek böbürlenmesin. Hükümetin ve bakanlığın bu anlayışı Kenan Evren`in, darbecilerin ve 28 Şubatçıların anlayışının sulandırılmış şeklidir. Özgür Eğitim Sen olarak öğretmen - öğrenci, memur - amir herkese ve her yerde başörtüsüne özgürlük diyoruz. Ancak bu şekilde tek tipliliğin tam anlamıyla ortadan kaldırılacağına inanıyoruz."
 
Başörtüsüne kısmi ve yeterli olmayan bir kullanım alanı veren, yönetmeliğin özgürlük getirmediğine dikkat çeken Kılınç, "Bu yönetmeliğin "Kur`an-ı Kerim dersinde ve İmam Hatip Liselerinde/Ortaokullarında" başörtülü bir şekilde derse girilebileceğine dair maddesine dahi tahammüllü olmayan ucube bir anlayışa sahip kişi ve kurumları da esefle kınıyoruz. Bu kurum ve kişiler fırsat bu fırsat diyerek yine halkımızın dini hassasiyetlerine saldırmayı fırsat bilmişler ve "okullarda dini simge istemiyoruz" safsatalarıyla, zırvalamaları ile halkımızı rahatsız etmişlerdir. Özgür Eğitim Sen Bu yasakçı anlayışları da şiddetle kınamaktadır" dedi.
 
Herkes gibi Müslümanların da istediği her yerde: okulda, sokakta, kışlada… İnancını yaşama hakkı olduğunu belirten Kılınç, Özgür Eğitim Sen olarak bu hak tam anlamıyla elde edene kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. (Masum Erden - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir