• DOLAR 32.568
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2433.684
  • ...
Halk Pembe Otobüs İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır halkı belediyenin şehir içi toplu taşıma araçlarında bayanların rahatsız ve mağdur edilmemesi için bayan ve erkeklerin ayrı bir şekilde yolculuk etmesi ve bayan ile erkeklere ayrı otobüslerin tahsis edilmesi talebinde bulunarak, belediyenin harekete geçmesini istedi.

Özellikle kendilerine ayrı bir otobüs veya aynı otobüste ayrı yer tahsis edilmesi gerektiğini belirten bayanlar, \"Bizler her zaman şehir içi araçları kullanıyoruz. Bu araçlar da her zaman tıka basa dolu oluyor ve bizde bu durumdan çok rahatsızlık duyuyoruz ve bu durum hiçte hoşumuza gitmiyor, yetkililerden bu konu hakkında duyarlı olup sorunlarımızı çözmelerini bekliyoruz\" şeklinde konuştular.

Diyarbakır halkı da Diyarbakır`da her 4-5 otobüsten sonra bir adet pembe renkli otobüsün olmasını istiyor. Halk böylelikle bayan yolcuların şehir içi yolculuklarda rahat olacaklarını söylüyor.

Halk, isteyen kadın yolcular normal seferlerdeki araçları, isteyenler de pembe renklileri tercih ederek, seyahat etmenin daha rahat ve uygun olacağını belirterek, bu uygulamanın kadınların olumsuz seyahat koşullarını asgariye indireceğini ve hanımlara huzurlu yolculuk etme imkânı sağlayacağını belirtiler. (Osman İçli, M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir