• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
'Gençlerin istihdam edilmesi için işletmeler açılmalı'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, Korkut İlçe Başkanı Kemal Elitaş ve beraberlerindeki heyetle birlikte Muş’un Hasköy ilçesinde ziyaretlerde bulundular.

İlçe esnafını tek tek ziyaret eden heyet, esnaftan ilçedeki sorunları dinledi. Seçim zamanı olmadığı halde kendilerine yapılan ziyaretlerden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren esnaflar, ilçenin en büyük sıkıntısının işsizlik olduğunu vurguladılar.

Sorunlarının çözülmesi için heyetten destek isteyen esnaflar, genç göçünün önlenmesi için ilçede küçük de olsa istihdam sağlayacak işletmelerin kurulmasını talep ettiler.

Ziyaretin ardında gazetecilere açıklamada bulunan HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, esnafın sorunlarının çözülmesi için gayret edeceklerini belirtti.

Sık sık esnaf ziyaretinde bulunarak, esnafın sorun ve taleplerini dinlediklerini belirten Çağlayan, daha önce olduğu gibi bundan sonra da halkın sorunlarını çözmek için çaba içinde olacaklarını söyledi.

Çağlayan, “Korkut ilçe teşkilatımızla birlikte Hasköy ilçe esnafımızı ziyaret ettik. Zaman zaman farklı ilçelerimize ziyaretlerimizi yapıyoruz. Özellikle il merkezinde düzenli bir şekilde yapıyoruz. Bu ziyaretlerimizi yaparken, halkımızın sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz. Bu sorun ve sıkıntıları ilgili mercilere iletmek adına çalışmalarımızı yürütüyoruz.  Bu vesileyle Hasköy esnafımızı ziyaret ettik.” dedi.

“Gençlerin istihdam edilmesi için işletmeler açılmalı”

Genel itibariyle Hasköy ilçesinde işsizliğin ön planda olduğunu vurgulayan Çağlayan, şunları söyledi:

“Yaptığımız esnaf ziyaretinde genel olarak ilçede gençlerin işsiz olduğu dile getirildi. İşsizlikten dolayı burada kahvehane kültürünün fazla olduğunu gözlemledik. İşsiz kalan gençler zamanlarının büyük çoğunluğunu kahvehanelerde geçiriyor. İlçe halkımızın talebi,  küçük düzeyde de olsa gençlerin istihdam edileceği alanların açılmasıdır. Tekstil işletmelerinin burada açılmasını talep ediyorlar. Burada özellikle genç nüfusun istihdamının sağlanması adına işletmelerin açılmasını kolaylaştıracak adımların atılması gerektiği kanaatindeyiz.”

“Ekonomik sıkıntılar ilçe esnafını zor durumda bırakıyor”

Ekonomi sıkıntıların ilçe esnafını ciddi anlamda zorladığına dikkat çeken Çağlayan, bu sıkıntıların sadece Hasköy ilçesiyle sınırlı olmadığını ifade etti.

Açıklamasının devamında Çağlayan, “Ekonomi sıkıntılar Hasköy ilçemizle sınırlı bir durum değildir. İşsizlik nedeniyle vatandaşlar geçim sıkıntısı çekiyor. Halkımızın dile getirdiği sorun ve taleplerini yapacağımız çalışmalarla ilgili kurum ve kuruluşlara ileteceğiz. Bu sorunların takipçisi olacağız. Bu nokta da çalışmalarımız zaten vardı.  Halkımızın şikayet, tavsiye ve önerilerini ilgililere iletme noktasında gayret içerisindeyiz. Halkımıza yardımcı olmak adına tüm teşkilatımızla birlikte sahadayız. Sahada yaptığımız çalışmalarla ilgili zaman zaman kamuoyunu bilgilendiriyoruz.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir