• DOLAR 32.588
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2489.255
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (DESOB) esnafları temsilen oda başkanları ile yapılan toplantıya Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu'da katıldı.

Toplantı DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu'nun teşekkür konuşması ile başladı. Ardından toplantının önemine ilişkin bilgi veren Uzkurt, Diyarbakır esnafının, sanatkârının ve ekonomisinin KOSGEP için çok önemli olduğunu söyledi.

Uzkurt, "Bugün ekibimle sizin emrinizdeyiz. Hem sorularınızı cevaplayacağız hem KOSGEP olarak Diyarbakır özelinde verilen destekleri ve bundan sonra yapılabilecek projeleri konuşacağız." dedi.

Yapılan toplantıyı KOSGEP merkezli taleplerin karşılanacağı en üst düzeyde bir buluşma olarak nitelendiren Güzeloğlu ise yaptığı konuşmasında esnafa verilen değere vurgu yaptı.

Esnafın değişik zaman ve platformlarda taraflarına ilettikleri sorun ve sıkıntıların çözümüne yönelik bu toplantının gerçekleştiğini belirten Güzeloğlu, "Esnafımız her şeyin en iyisine ve güzeline layıktır. Birlik ve beraberliğimizin güvencesi olan esnafımız, Diyarbakır'da da bu duruşun adı ve merkezidir. Esnafımız, bugün Diyarbakır'ın huzur ve güven içerisinde kalkınmasında taşıyıcı güçtür. Ahilik geleneğinden kardeşliği bugüne ve yarına taşıyacak olan, kârı ne olursa olsun diye değil paylaşarak kazanmayı amaçlayan, bizim düsturumuz olan komşusu aç iken tok yatmamak erdemi ile siftah yapmayan arkadaşına da müşteri gönderebilen, eşi bulunmaz ve yaşatılması gerekli olan bir anlayışın temsilcisidir." ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu, "Diyarbakır'da DESOB ve oda başkanları ile çeşitli vesileler ile bir araya gelmekteyiz. Orada öne çıkan ve gerçekten KOSGEP adına da sayın başkanımıza teşekkür ediyoruz. Türkiye'de en fazla KOSGEP'e dönük kredileri kullanan bir il olarak bunu daha öteye taşımak, esnafın beklentilerini karşılamak ve sorunlarını çözmek için değerli başkanım buraya geldiler. Bu toplantı birçok sorunun çözümüne katkı sunacak ve geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacak." şeklinde konuştu. (Ramazan Zeren, Gıyasettin Tetik-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız