• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
Buzlanma ve Don Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu`nun doğusu, Tekirdağ ve Erzincan ile akşam ve gece saatlerinde Marmara ve Ege bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
Yağışların; Marmara ve Ege ile Doğu Karadeniz Kıyılarında yağmur, Doğu Anadolu`nun doğusu ile Erzincan ve Artvin çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu`nun kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı birlikte yer yer sis bekleniyor.
 
HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı bekleniyor.
 
RÜZGAR: Doğu bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu, iç kesimler ile zamanla batı bölgelerde güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
 
BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu`nun kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.
 
BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah Tekirdağ, akşam saatlerinden itibaren batısı ile gece bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Afyonkarahisar dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, gece saatlerinden itibaren Batı Akdeniz`in parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölge genelinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz`in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Erzincan çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.
 
BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı ve az bulutlu (-3/6)
İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Avrupa Yakası, gece il geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (4/9)
İzmir: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (4/13)
Bursa: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu (-1/11)
Konya: Parçalı az bulutlu sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli. (1/6)
Adana: Az bulutlu ve açık (3/15)
Mersin: Az bulutlu ve açık (5/15)
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu (-1/8)
Batman: Parçalı bulutlu (-1/8)
Şanlıurfa: Parçalı ve az bulutlu (1/10)
Gaziantep: Az bulutlu ve açık (2/10)
Van: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (-6/1)
Bingöl: Parçalı bulutlu. (-4/7)    (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir