• DOLAR 32.51
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2492.445
  • ...
Evliliğe ilk adım seminerleri düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Düzenlenecek seminerlerle ilgili bilge veren Adıyaman İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Sorumlusu İsmail Gün, 23 Ekim Çarşamba günü saat 15.00'de başlayıp 17.20'de bitecek ve haftada iki seminer düzenleneceğini belirtti.

Gün, seminerde; "Evlilik, Ahirete Uzanan Birliktelik, Nikâh ve Sorumlulukları, Ailemin İletişim Dili, Ailede İffet ve Mahremiyet, Yuvamız Merhamet Olsun, Çocukla Şenlenen Yuvalar, Evlilikle Büyüyen Ailem, Çevre Bilinci ve Tüketim Ahlakı" konularının ele açınacağını söyledi.

Huzurlu aile, güçlü toplum ve güvenli gelecek inşa edebilmek adına Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun hizmet verdiğini ifade eden Gün, "Bu bağlamda doğru, dini ve ahlaki bilgilere sahip, aile olmanın sorumluluğunu taşıyan bilinçli bireyler, huzurlu ve sağlıklı bir toplum oluşturmak amacındayız." dedi.

"Kur'an ve sünnet ışığında topluma aile hakkında dini rehberlik yapmak istiyoruz"

Müslüman bir topumun asli değerleri olan Kur'an ve sünnet ışında aydınlatmaya çalıştıklarını belirten Gün, "Misyonumuz Kur'an ve sünnet ışığında ahlak eksenli, bilgiyi temele alarak aile hakkında topluma doğru dini bilgileri sunmak adına, aileyi ve aile içerisindeki bireyleri tehdit eden her türlü problemlere çözüm oluşturmak istiyoruz. Kur'an ve sünnet ışığında topluma aile hakkında dini rehberlik yapmak, bu hizmeti sunarken de doğru sağlam ve sahih bilgileri aktarmak ilkesiyle yolumuza devam ediyoruz. Çağın getirdiği değişim ve dönüşümlerin farkındalığı ile bu problemlere aileyi oluşturan bireyleri tehdit eden problemlerin çözümüne katkı sağlamak için büromuz ciddi faaliyetleri var." şeklinde konuştu.

"Büromuza danışan tüm vatandaşlarımızın kişisel bilgilerinin gizliliğini teminat altına alarak, bu ilkeye riayet ederek, ayrım gözetmeksizin tüm bireylerimizi kucaklayıcı bir şekilde onların dertleriyle dertlenmek, varsa problemlerine çözüm odaklı yaklaşmak istiyoruz." diyen Gün "Aile ve Rehberlik Büromuzun önemli hizmetlerinden bir tanesi de sosyal hizmet kurumlarında yapılan manevi danışmanlık hizmetlerimizdir. Haftalık periyotlar halinde sevgi evlerimiz, huzur evlerimiz, gerekse kadın sığınma evlerimizdeki kadınlarımıza, yaşlılarımıza ve çocuklarımıza yönelik manevi anlamda destek olmaya, onlara hizmet vermeye gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimizin komşuları hakkında söylediği hadisin başka insanların dertleriyle uğraşmanın ve onların sıkıntılarını gidermenin ne kadar önemi olduğuna değinen Gün, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' buyuran Peygamber Efendimizin bizlere öğrettiği o hassasiyeti de düşünerek, anne kucağına ya da baba ocağına hasret, topluma emanet edilen bu yuvalarımıza, çocuklarımıza, yetimlerimize, gözü kapılarda kalmış huzurevi yaşlılarımıza kucak açmak onların dertleriyle dertlenmek varsa problem çözüm odaklı yaklaşmamaya gayret ediyoruz. Büyük ümitlerle kurduğu yuvasını acı içerisinde terk etmek zorunda kalan annelerimiz, ablalarımız olsun o kadınların problemleri ile dertlenmek, varsa problemlerine çözüm odaklı yaklaşmak adına projelerimiz önümüzdeki haftaya başlayacak."

Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığının evlilikle ilgili başlatmış olduğu projeden bahseden Gün şunları söyledi: "Sadece il merkezinde değil tüm ilçe merkezlerinde de sürecek olan ailelere yönelik eğitimlerden oluşan bir projedir. Evlilik öncesi eğitimler, aile okulu seminerleri, çocuklara ve gençlere yönelik değerler eğitimi seminerlerimiz inşallah olacak."

Seminerlerde 8 ayrı konu ele alınacak

Seminerlerin içeriği ve tarihi hakkında bilgi veren Gün "Evliliğe ilk adımı atan gençlerimize yönelik gerek nişanlı olsun gerek evli olsun ilk etapta evli olup da 5 yılı geçmemiş olanlara yönelik evliliğe ilk adım seminerleri düzenleyeceğiz. 23 Ekim Çarşamba günü saat 15.00'de başlayıp 17.20 de bitecek ve haftada iki seminer olacak şekilde; 'Evlilik, Ahirete Uzanan Birliktelik, Nikâh ve Sorumlulukları, Ailemin İletişim Dili, Ailede İffet ve Mahremiyet, Yuvamız Merhamet Olsun, Çocukla Şenlenen Yuvalar, Evlilikle Büyüyen Ailem, Çevre Bilinci ve Tüketim Ahlakı' başlıkları altında 8 ayrı konu uzmanlar tarafından anlatılacak." dedi.

Evlenecek olan gençleri seminerlere davet eden Gün "İl Müftülüğümüzün Konferans Salonunda yapılacak olan seminerlerimize nişanlı, evli çiftlerimizi bekliyoruz. Maddi, manevi, merhamet, sevgi eksenli inşallah onların gönül dünyalarına dokunacak şekilde sevgi ve muhabbetle kucaklamayı arzu ve talep ediyoruz." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir