• DOLAR 32.591
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2492.31
  • ...
Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon 8'inci gününde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Savunma Bakanlığı, harekâtta şu ana kadar 637 PKK/YPG'linin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Harekât kapsamında Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Resulayn kırsalındaki hedefler ateş altına alındı. Kentteki çatışma ve patlama sesleri, Ceylanpınar'dan da duyuluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan gezisi dönüşünde, gazetecilere harekâtı değerlendirdi. Erdoğan, "Dün akşam Sayın Trump ile görüştüm. Onun öncesinde Macron ile görüştüm. Bu akşam da Sayın Putin ile görüşeceğim. ABD’nin ‘Ateşkes ilan edin, biz de müzakere için arabuluculuk yapalım’ teklifine karşı ‘Biz terör örgütü ile masaya oturmayız’ diye cevap verdim. 'ABD gibi bir ülkenin bir terör örgütü ile Türkiye Cumhuriyeti devleti gibi bir müttefikinizin arasına girmesini doğrusu ben savaş hukuku bakımından da siyaset bilimi bakımından da asla doğru bulmuyorum' dedim. Bunu da Sayın Trump’a söyledim." diye konuştu

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile birlikte bugün Türkiye'ye geliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir