• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
ABD Başkan Yardımcısı Pence: Türkiye'ye işgali durdurmaya gidiyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Türkiye ziyaretinin ayrıntıları netleşti. Pence, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile birlikte bugün Türkiye'ye geliyor.

Yapılan açıklamaya göre Mike Pence, "Ankara'ya ABD'nin Suriye'de ateşkesin sağlanması konusundaki taahhüdünü ve Trump'ın çözüm bulunana kadar Türkiye'ye yaptırım uygulanması konusundaki kararlılığını" iletecek.

Açıklanan resmi programa göre Mike Pence, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşecek. Bu ziyaret Mike Pence'in Türkiye'ye Başkan Yardımcısı olarak yapacağı ilk ziyaret olacak.

Pence, ziyaretinin hemen öncesinde bir açıklama yaptı. Trump'ın talimatıyla, Türkiye'ye gideceğini belirten Pence, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'ye işgali durdurma, hemen ateşkes ilan etme ve bölgede barış ile istikrarı yeniden tesis için müzakerelere başlama çağrısı yapmak üzere Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'den oluşan heyete liderlik edeceğim." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir