• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
"Şiddetin eğitimciye kadar uzanması tehlikelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, Gaziantep'te okuldan uzaklaştırılan 9'uncu sınıf öğrencisi tarafından kolundan bıçaklanan okul müdürü Ercan Bahadır'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Şahinbey ilçesi Mavikent Mahallesi'nde bulunan Mavikent Anadolu Lisesi Müdürü Ercan Bahadır’a geçmiş olsun dileklerinde bulunan Gök, ziyarette yaptığı açıklamada, eğitimcilere yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Gök, “Burada bugün maalesef kötü bir olaydan dolayı beraberiz. Saldırıya uğrayan müdürümüz Ercan Bahadır’ın saldırıya uğradığı ilk dakikalardan itibaren yanında olduk, hastanede ziyaretini yaptık, okulunu ziyaret ederek yanında olduk ve eğitim çalışanlarımızın her zaman yanında olduğumuzu bilmesini istedik.” dedi.

Birlik ve beraberlik mesajı veren Gök, “Ülkemizde son zamanlarda bir şiddet furyasıdır almış başını gidiyor. Bu bazen kadına şiddet bazen sağlık çalışanlarımıza şiddet ve bazen de eğitimciye şiddet şeklinde oluyor. Ne yazıktır ki bunların bana göre en acı olanı da bir öğretmene, bir eğitimciye yapılan şiddettir. Bir insan kendisinin talim ve terbiyesinden sorumlu olan kişiye saldırıyor ve el kaldırıyorsa bu anne ve babasına el kaldırmayla eşdeğerdir. Bir ülkede şiddet eğitimciye ve öğretmene kadar uzanıyorsa toplumun ayağının altındaki halı kayıyor demektir. Yetkililerin bir an önce bu konuyla ilgili tedbir alması gerekir.” çağrısında bulundu.

Gök, “Eğitim-Bir-Sen olarak çeşitli zamanlarda bunu haykırdık ve haykırmaya da devam ediyoruz. Eğitimciye şiddetle önlemeye yönelik çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Temennimiz odur ki bir an önce öğretmenlik meslek kanununa öğretmenin layık olduğu maddeler eklenir. Özellikle eğitimciye şiddetle ilgili yasal düzenlemeler an önce alınır ve bizler böyle menfur olaylarla bir daha karşı karşıya kalmayız inşallah diyorum. Ben tekrar okul müdürümüz nezdinde tüm öğretmen arkadaşlarıma, tüm eğitim çalışanlarına geçmiş olsun diyorum. İnşallah daha güzel olayları anmak için bir arada bulunuyoruz. Rabbim inşallah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.” temennisinde bulundu.

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Şahinbey ilçesi Mavikent Mahallesi'nde bulunan Mavikent Anadolu Lisesi'nde meydana gelen olayda, okul kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle okuldan uzaklaştırılan F. A. babası ile birlikte müdür Ercan Bahadır ile görüşmek için okula geldi.

Baba ve oğlu okul bahçesinde karşılaştıkları Bahadır arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine F. A, yanında getirdiği bıçak ile Bahadır'ı kolundan yaraladı.

Kolundan aldığı bıçak darbesi sonucu yaralanan Bahadır, haber verilmesi üzerine okula gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

F. A. ve babası ise jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir