• DOLAR 32.586
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2430.04
  • ...
Kuveyt: İşgal rejimi uluslararası sessizlikten güç alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuveyt Parlamentosu Başkanı Merzuk El-Ğanim, terörist işgal rejiminin cinayetleri karşısında tarafsız ve sessiz kalmanın bu sessizlikten güç alan işgal rejimine destek anlamına geldiğini ifade etti.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da toplanan Dünya Parlamentolar Arası Birlik Genel Kurulu’nda konuşan  El-Ğanim, uluslararası toplumun sessizliğinin başta Filistin halkı olmak üzere bölge halklarının ümitsizliğini artırdığını söyledi.

El-Ğanim, uluslararası toplumun sessizliği sonucu her geçen gün büyüyen ümitsizliğin patlamaya yol açabileceği uyarısında bulunarak, hiç kimsenin bölgede yaşanacak olası bir patlamadan güvende olmayacağını belirtti.

“Uluslararası hukukun çiğnenmesine en açık örnek nerede?” diye soran El-Ğanim, bu soru karşısında herkesin aklına ilk önce İsrail işgalinin ve Filistin halkının yaşadığı acıların geleceğini bildirdi.

İşgal rejiminin ihlallerinin hiç kimseye aldırış etmeden sürdüğüne işaret eden El-Ğanim, işgalcilerin tüm ihlalleri karşısında uluslararası toplumun sessizliğini korumasının ise üzüntü verici olduğunu dile getirdi.

El-Ğanim, işgal rejiminin sadece kendisine destek veren birkaç ülkeden değil diğer ülkelerin sessizliğinden de güç aldığını hatırlattı.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir