• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
​Feyzioğlu: ABD, NATO müttefikinin kim olduğuna karar verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Metin Feyzioğlu karayolu ile birtakım temaslarda bulunmak için Ağrı’ya geldi. Burada açıklama yapan Feyzioğlu, ABD'nin NATO Müttefiki Türkiye mi yoksa PKK mi olduğuna karar vermesi gerektiğini vurguladı.

Feyzioğlu ilk ziyaretini Ağrı merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Doğutepe köyüne ziyarette bulunarak buradaki öğrenciler ve köylüler ile sohbet etti. Feyzioğlu beraberinde getirdiği hediyeleri öğrencilere verdi.

Feyzioğlu, programın ardından Türkiye’nin Fırat'ın doğusunda yürüttüğü operasyon ve ABD’nin uygulamaya koyduğu yaptırımlar hakkında konuştu.  

Feyzioğlu, "Önce Amerika bir karar verecek. NATO’da müttefiki Türkiye mi? PKK mi? Önce Amerikan Devleti bir karar verecek. NATO kurulduğundan beri NATO’nun ileri kanadını koruyan Türkiye mi PKK mi? Önce Amerikan Devleti bir karar verecek. Kendisi hukuk devleti mi yoksa teröristlere kol kucak açan bir devlet mi? Bakınız terör örgütü ile terör örgütü eliyle mücadele olmaz. Amerikalıların yaptığı şu; IŞİD adlı terör örgütü ile PKK adlı terör örgütü eliyle mücadele ettiklerini sanıyorlar. Hayır! Etmezler, edemezler. Terörist terörist ile mücadele etmez. Toprakları paylaşır, oturur. IŞİD’e der ki, burası senin, kendisi der ki burası benim." şeklinde konuştu.

"Amerika'da bir iç politika oyunu oynanıyor"

ABD'nin müttefiklik kavramını doğru anlamadığını belirten Feyzioğlu, "PKK’nın silahlı güçleri IŞİD’in bulunduğu bir şehre girdiğinde bir koridor açıp tüm IŞİD’lilere hadi siz buradan usul usul uzaklaşın diye salmadılar mı? PKK, Türkiye askeri gelirken IŞİD’ın hapishanelerini kapısını açıp tüm IŞİD’lileri sahaya salmadı mı? Kime yaptırım uyguluyor ABD. Bence PKK’ya asıl terörist muamelesi yapsın. Eğer ABD kimin müttefik olduğunu doğru anlamış olsaydı. Bugün müttefikimiz YPG’den yüz çevirdik gibi abuk sabuk, hukukta yeri olmayan açıklamalar yapmak yerine, biz müttefikimiz Türkiye’ye bugüne kadar yanlış yaptık, bugünden itibaren toparlamalıyız diye konuşurlardı. Tamamen bir iç politika oyunu oynanıyor orada. Siz sonuca bakın. Amerikan askeri geri çekildi mi geri çekildi. Rusya ile tam bir işbirliği içerisinde operasyon yürüyor mu yürüyor olay bitmiştir." dedi.

ABD'nin yaptırım kararı

ABD'nin uygulamaya başladığı yaptırımlar hakkında da konuşan Feyzioğlu, " Amerikan hükümeti, Başkanı ve kongresi bir şeyler söylüyor. Bu son yaptırım kararları, neymiş o yaptırım kararları; işte 100 milyarlık ticaret anlaşması. Böyle bir anlaşma hayatta mı ki sen onu askıya alıyorsun. Olmayanı, kağıt üzerindekini kağıt üzerinden kaldırıyorsun. ABD, Çin ile pasifikteki süper güç ile nasıl mücadele edeceğine karar versin. Uluslararası hukuk açısından yüzde yüz haklı durumdaki Türkiye’yi Uluslararası hukuk açısından yüzde yüz haksız PKK’yla kıyaslayıp sakın PKK’yı tercih etme derim ABD’ye. PKK bir terör örgütüdür. YPG ile PKK aynıdır. Kongre üyelerine anlatsınlar. İsterlerse bizde anlatırız. Kongragel tüzüğü der ki bizim PKK adlı silahlı gücümüz Türkiye’de operasyon yapar. Bizim YPG adlı silahlı gücümüz de Suriye’nin Kuzeyinde operasyon yapar. Yani aynı bütünün parçalarıdır. Türkiye’dekine PKK diyorlar, dünyayı kandırmak içinde Suriye’dekine YPG diyorlar. Bazı safrtirikler de buna inanıyor. Ama biz hainleri tek tek de biliyoruz." ifadelerini kullandı.

"ABD'nin yaptırımları hiçbir işe yaramaz"

Feyzioğlu son olarak şunları söyledi: "Bizle boy ölçüşecek hiçbir ülke burada yoktur. ABD’nin Türkiye’yi gözden çıkarma lüksü hiçbir şekilde yoktur. Neymiş Milli Savunma Bakanına, İçişleri Bakanına, Enerji Bakanına yaptırım uygulayacaklarmış. Uygula. Sabah ayrı uygula, öğle ayrı uygula, akşam ayrı uygula. Biz bundan mı vazgeçeceğiz. Bizim milletimiz şehit veriyor şehit. Siviller zayi olmasın diye bir uçak bombasıyla çözebileceği yerlerde kara kuvvetlerini gönderiyor kendisi şehit olmayı göze alıyor ve oradaki şer odaklarını temizliyor. Maddi yaptırım uygulayacakmış Hulusi Akar’a akşamdan sabaha her gün uygula bunların hiçbiri Türkiye Cumhuriyeti Devletinde işe yaramaz. Zaten onlarda biliyorlar işe yaramayacağını birazcık dostlar alışverişte görsün diye yapıyorlar. Milletimiz rahat olsun haklıyız."

Gazetecilere saldırı

Feyzioğlu, sınırda operasyonu takip eden gazetecilere yönelik yapılan saldırıya da değinerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte size buz gibi bir terör örgütü muamelesi. Gazetecilere, sizin meslektaşlarınıza ben gittim oraya. Oturduğu yerden, şezlongundan, bir kısmı da Türkiye’de Meclis'te deri kaplı koltuğundan ahkam kesiyor. Orada öyle olur muymuş? Orada sniper atışı olur muymuş? Bilmem ne. Sen televizyon da mı seyretmiyorsun. Sen dünyadan bu kadar mı bi habersin. Sen Türk gazetecilerin başına gelenden Türk gazetecilerin kahramanlığından bu kadar mı habersizsin? Yahu elin Alman’ına bir şey olsa Almanya dünyayı yıkar. Amerikalı gazetecinin üzerine ateş etse Amerika ortalığı ayağa kaldırır. Benim gazetecilerimin üzerine o terasta sniper ateş ediyor bizim bir milletvekilimiz bununla alay ediyor. Yok canım orada öyle sniper mi varmış diyor. Sen nasıl milletin vekilliğini yapıyorsun. Sen nasıl gazetecinin koruyorsun. Git Alman'dan git Amerikalıdan örnek al kendi gazetecilerini nasıl koruyorlar. Hani nerede sınır tanımayan gazeteciler. Hani nerede sınır tanımayan doktorlar. Her yerden çıkıyorlar. Yani bu kadar iki yüzlülükle Türkiye gerçekten büyük bir mücadele veriyor. Yeri gelir tek başımıza kalırız."

Metin Feyzioğlu buradan önce adliye binasına uğrayarak, Cumhuriyet Başsavcısını ve adalet komisyonu başkanı ile bir araya geldi. Kısa bir esnaf ziyareti yapan Feyzioğlu daha sonra Ağrı Valisi Süleyman Elban, Belediye Başkanı Savcı Sayan’ı makamında ziyaret edecek. Akşam saatlerinde STK temsilcileri ve avukatlarla bir araya gelmesi planlanan Feyzioğlu tekrar karayolu ile Erzurum’a geçmesi planlanıyor. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)  

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir