• DOLAR 32.536
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2493.286
  • ...
SON DAKİKA
Fırat'ın doğusuna yönelik harekâtta 7'nci gün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Savunma Bakanlığı yedinci gününe giren "Barış Pınarı Harekâtı" kapsamında 595 PKK/YPG'linin öldürüldüğünü açıkladı.

Suriye Milli Ordusu’nun denetiminde bulunan Münbiç'in kuzeyindeki Cerablus'ta TSK'nın hareketliliği arttı.

PKK/PYD ve Şam yönetiminin anlaştığı iddiasının sahada oluşturduğu hareketlilik, Fırat'ın doğusunda da yoğunlaştı. Suriye rejim güçlerinin Haseke'ye girdiği ve kentin kuzeybatısındaki Tel Tamer'e konuşlandığı belirtiliyor. Ayrıca, Rakka'nın kuzeyindeki Ayn İsa'ya da rejim birliklerinin girdiği haberleri geliyor.

Nusaybin'in tam karşısında yer alan Kamışlı'da da tüm okullar ve devlet dairelerinde PYD/YPG bayrağının indirilerek yerine Suriye bayrağının asıldığı iddia edildi.

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi karşısında bulunan Tel Abyad Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kontrolüne geçerken bir diğer hedef olan Suruç sınırındaki Kobani’de ise sessizlik hâkim.

Suriye'nin Kobani sınırında bulunan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi kent merkezinde de hayat olağan seyrinde devam ediyor. Aynı şekilde Suruç ve Kobani’yi ayıran Mürşitpınar Sınır Kapısı hattında ise olağan dışı bir askeri hareketlilik gözlenmiyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin kuzeydoğusunda sürdürülen harekât nedeniyle Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulanmasını öngören bir liste açıkladı. ABD Maliye Bakanlığı, ABD yönetiminin Türkiye'den üç bakana ve iki bakanlığa Türkiye'nin Suriye'deki askeri operasyonundan dolayı yaptırım getirdiğini belirtti.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence bir heyetle Trump’ın talimatı doğrultusunda Türkiye’ye gideceğini ve Türkiye’ye Suriye’de ateşkes için görüşmelere başlaması mesajını vereceğini açıkladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir