• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
"Tel Abyad'da bayram var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Fırat'ın doğusundaki harekât kapsamında, PKK/PYD-YPG kontrolündeki Tel Abyad ilçe merkezinin TSK destekli SMO tarafından kontrol altına alınması sevinç gösterileriyle karşılandı.

Özellikle Tel Abyad'ın karşısındaki Akçakale'de halk, sevinç turları attı.

Akçakale Devlet Hastanesi yanında operasyonları takip eden basın mensuplarını ziyaret eden Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Tel Abyad'ın kontrol altına alındığı anlarda İLKHA'ya konuştu.

Yalçınkaya'nın konuşması esnasında Akçakale'den Tel Abyad'a obüslerle yapılan top atışlarının sesi duyuldu.

Yalçınkaya, ilçe halkının 9 yıldır bedel ödediğini belirtti. Suriye'deki savaşın ardından milyonlarca mültecinin Akçakale sınırından Şanlıurfa’ya intikal ettiğini ifade eden Yalçınkaya, "400 bin tane Suriyeli mültecimiz Şanlıurfa’dadır. 125 bin kişi de Akçakale’de misafir ediliyor. Biz burada terör örgütleri PYD, DAİŞ, YPG… adı ne olursa olsun, bunların bu bölgeden gitmesini istiyoruz. Bölge insanının, Kürt’tün, Arap’ın, Türk’ün ve karşıda Tel Abyad’ta Süryani, Ermeni ve Hristiyan’ın evinde, yurdunda, işinde kalmasını istiyoruz. Türkiye’nin operasyon amacı demografi yapıyı değiştirmek için oraya müdahale etmek değil, bilakis oradaki mevcut yapının devamıdır. Suriye’nin toprak bütünlüğünü en fazla Türkiye istemektedir." dedi.

Yalçınkaya, "Hareket ile ilgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, büyük bir gayret ile bütün dünyaya yıllardır seslenmesine rağmen kimse oralı olmadı. Çileyi bu bölge çekiyor. Onun için en sonunda bıçak kemiğe dayandı. Türkiye Cumhurbaşkanının dirayeti ile harekette karar verdi. Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar’ın gayreti ile hareket başarılı yürüyor. Araplar Tel Abyad’ta terör örgütleriyle göğüs göğüsse çarpışıyorlar. Bu gün orada iki tane akrabam şehit oldu. Oralardan bu gün 20’ye yakın yaralı geldi. Bedelli ne olursa olsun, Türkiye bunu yapmak zorundadır. Arap'ıyla, Türk'üyle, Kürt'üyle herkes burada operasyonun arkasındadır ve desteği vermektedir. Türkiye olarak bunu nihayete ve zafere ulaştıracağız." diye konuştu.

"Oraya lojistik destek sağlayacağız"

Yalçınkaya, şunları söyledi: "Tel Abyad’daki Arap kardeşlerimizde bayram coşkusuyla bu harekatı beklemekteydiler. Orada şu an büyük bir bayram var. Terör örgütleri bu coğrafyadan gidecek. Bölgenin asli unsurları gelecek. Yeni ilçeler, köyler kurulacak. Oraya lojistik destek sağlayacağız. Orada yeniden barış sağlanacak. Ondan sonra burada huzur ve kardeşlik hakim olacak. Akçakale kapısı yeniden açılacak. Yeniden ithalat ve ihracat olacak. Bunun gayret ve çabası içerisindeyiz." (Abdurahman Uğurlu, Sabri Acet- İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir