• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
​Fırat'ın doğusuna yönelik harekat 5'inci gününde: Tel Abyad kuşatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye tarafından Fırat’ın doğusundaki PKK-YPG-PYD unsurlarına yönelik gerçekleştirilen “Barış Pınarı Harekatı”nın beşinci gününde SİHA ve İHA’lar tarafından tespit edilen hedefler tank ve obüslerle vurulmaya devam ediyor.

Akçakale’nin karşısında bulunan Tel Abyad’ta PKK-YPG-PYD hedefleri vurulurken Suriye tarafından Akçakale ilçesinde havan topu ve roketatarla saldırı düzenlendi.

Alınan bilgilere göre; Suriye tarafından atılan havan ve roket mermileri, Akçakale Eski Devlet Hastanesi civarında bulunan bir market ve Suriyelilere yardımda bulunan bir dernek binasına isabet etti. Saldırıda ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadı.

Tel Abyad’ta, Suluk Beldesi ele geçirilirken, Tel Abyad ilçe merkezinin kuşatıldığı belirtildi.

Yoğun bombardıman altına alınan Tel Abyad ilçe merkezinde dumanlar yükseliyor. Öte yandan Tel Abyad ilçe merkezinde yer yer meskun mahal çatışmaların yaşandığı öğrenildi.

Resulayn kırsalında şiddetli çatışmalar devam ediyor

Öte yandan Ceylanpınar ilçesi karşısında bulunan Resulayn şehir merkezinin ele geçirilmesinin ardından Resulayn kenar mahallesi ve kırsalında, Suriye Milli Ordusu ve PKK-YPG-PYD arasında çatışmalar şiddetlendi. Üç koldan devam eden harekâtta çatışma sesleri Ceylanpınar şehir merkezi ve gazetecilerin harekâtı takip ettiği takip noktasına kadar ulaşıyor.

Resulayn’da bombalanan hedeflerden dumanların yükseldiği görüldü.

Gelen son bilgilerde Resulayn'a ile birlikte 22 köyün kontrol altına alındığı bilertildi.

Resulayn tarafından atılan bir havan mermisinin Ceyanpınar ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’ne düştüğü öğrenildi. (Abdurahman Uğurlu, Sabri Acet-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir